Kako se bo Ineos po robu postavil vse močnejši konkurenci

Kako se bo Ineos po robu postavil vse močnejši konkurenci
05.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Pri Ineosu so razkrili okvirne načrte dirk za glavne adute. Egan Bernal se bo preizkusil na dirki po Italji, na Touru pa bodo računali na Carapaza, Thomasa in Porta.

"Spraševali smo se, ali naj vse naše najboljše kolesarje pošljemo na Tour ali pa jih razdelimo na vse tri dirke."

Pri Ineosu so se pred novo sezono vsekakor še dodatno okrepili. Sicer je odšel Chris Froome, a prišli so Yates, Pidcock, Porte … In tako ima Dave Brailsford sladke skrbi glede programa dirk. Vseeno pa mu zagotovo ne da miru lanska premoč Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na dirki po Franciji.

Pogačar je prekinil serijo zmag Ineosovih oziroma prej Skyjevih kolesarjev. Zdaj se Ineos želi vrniti na vrh, očitno pa bodo to na Touru narediti s taktiko večjega števila kapetanov. Brailsford je razkril, da naj bi tam glavna aduta bila Richard Carapaz in Geraint Thomas, ki je Tour že dobil leta 2018. Iz Jumbo Visme je prišel Laurens De Plus, ki se je že izkazal za odličnega pomočnika, lani tretji na Touru Richie Porte pa naj bi se spet prelevil v pomočnika na Touru.

Zmage na Giru ne bo branil Tao Geoghegan Hart, ki bo tudi nastopil na Touru. Adam Yates in Tom Pidcock bosta moči usmerila v dirko po Španiji. In potem je tu še prva izmed tritedenskih dirk - dirka po Italiji. "Spraševali smo se, ali naj vse naše najboljše kolesarje pošljemo na Tour ali pa jih razdelimo na vse tri dirke," je priznal Brailsford. Odločili so se za slednje. Egan Bernal, ki trenutno nastopa na dirki Etoile de Besseges bo prvič nastopil na Giru.

"Ko je prišel v Evropo in potem v našo ekipo je imel tisti širok nasmeh. To je prva stvar, ki jo pri njem opaziš. Bil je agresiven kolesar. Pomembno je, da spet najde to veselje. Z našega vidika je najbolj pomembno, da spet najde tisti nasmeh, ko bo v kolesarstvu užival. Če mu bo to uspelo, potem bodo tudi rezultati prišli. Ne sme pa se osredotočiti samo na dosežke, ampak na celoten proces," je pojasnil Brailsford.

Na Giru se bodo Bernalu pridružili tudi Pavel Sivakov, Filippo Ganna in nova okrepitev Daniel Martinez. “Mislim, da je to najboljša odločitev. Želim uživati, saj mi je ta dirka všeč. Vesel sem, da se bom lahko osredotočil nanjo. Navdušen sem nad tem, da bom vendarle lahko na startu," je dejal Bernal, o Brailsfordovi opazki glede "iskanja nasmeha" pa: "Delno je to res. Lanska sezona je bila zame zelo težka zaradi težav s hrbtom. Ampak, stvar so analizirali in spoznali, da je najbrž najbolje, če se osredotočim na dirke, na katerih zares uživam. Giro je vsekakor ena izmed tistih, ki jih že dolgo želim voziti."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ