Kako UCI lovi primere mehanskega dopinga? (VIDEO)

Kako UCI lovi primere mehanskega dopinga? (VIDEO)
12.02.2016 AVTOR: Nejc Grilc
V zadnjem času najbolj vroča tema v kolesarstvu še ni dobila epiloga. Zdaj je športni direktor ekipe Bardiani-CSF objavil posnetek kontrole inšpektorja.
Dogodek se je zgodil na dirki La Mediterraneenne, kjer so UCI-jevi inšpektorji intenzivno preverjali prisotnost mehanskega dopinga v pelotonu. Razumljivo ne želijo razkriti, kakšne metode uporabljajo, je pa po spletu zaokrožil zanimiv posnetek.

Objavil ga je Claudio Cuccinota, nekdanji profesionalni kolesar, ki sedaj bdi nad kolesarji v ekipi Bardiani-CSF. Na njem lahko opazujemo inšpektorja, ki s tabličnim računalnikom skenira kolo. Ugiba se, da gre za skener, ki zaznava magnetno delovanje - zato preverjajo tudi obroče, ki naj bi ravno po zaslugi magnetnega valovanja predstavljali "neulovljiv" način mehanskega dopinga, o čemer je poročala tudi Gazzetta dello Sport.

Kako uspešna je ta metoda, je zaenkrat težko presoditi, dejstvo pa je, da bi inšpektorji težko vsako kolo razstavili na prafaktorje, zato verjetno ravno v senzorjih leži prihodnost UCI-jevega ravnanja.

 

Controlli @uci_cycling per verifica presenza #motorini in telai e ruote @bardiani_csf #greenteam #rideclean

A video posted by Claudio Cucinotta (@claudio.cucinotta82) onFeb 12, 2016 at 7:12am PSTZnačke: Cestno
Komentarji
aero0038 17.04.2016 15:52

Kot kaže ima UCI tiste dlančnike za karte ''špilat'':

 

www.cyclingnews.com/news/mech anical-doping-used-in-strade-b ianche-and-coppi-e-bartali-cla ims-investigation/

 

7 primerov verjetnega mehanskega dopinga, vse zaznano s toplotnimi senzorji

 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ