Kako ujeti tatove koles?

Kako ujeti tatove koles?
27.03.2013 AVTOR: D. Z.
Kraje koles so v zadnjem času zelo pogoste. Takoj kraje iz trgovin, kot tudi kraje koles, ki jih na dirkah uporabljajo profesionalni kolesarji. A mogoče so našli rešitev.

Kolo je za tatove razmeroma lahka tarča. Pogosto ga pustimo kje zunaj, sicer ga s ključavnico zaklenemo, a za tistega, ki si kolo zares želi ukrasti, tudi ključavnica ne predstavlja posebej velike ovire. Zdaj pa so predstavili sistem BikeSpike. Gre za napravo, ki deluje prek GPS. V kolo je vgrajena posebna antena, ki oddaja signal.

S pmočjo tega lahko kar prek telefona sledimo kolesu. Avtorji poudarjajo, da ta sistem ni ustvarjen zato, da bi nadomestil ključavnice, ampak pomeni nekakšno dopolnitev k varovanju kolesa. Ko imamo v kolesu vgrajen sistem – velikokrat je antena skrita v plastenki – ga lahko vključimo tudi na daljavo, prek interneta, ali pa Androida.

Naprava nas opozori že takoj, ko se kolo premakne. Izumitelj poudarja, da se lahko napravo uporablja tudi kot nekakšno pomoč v primeru nesreče. Kje se kolo nahaja lahko vidi več ljudi, tisti, ki jim lastnik dovoli dostop. Če se lastniku med vožnjo kaj zgodi, lahko drugi vidijo, kje ga lahko najdejo in mu priskočijo na pomoč.

Kaj pa cena? 149 ameriških dolarjev in dobimo lahko vse, kar spada zraven. Tudi plastenko, kjer je skrit ves sistem, ki ga kolo potrebuje. Kako vse skupaj deluje, si lahko ogledate v zanimivem video prispevku. Kaj pravite? Bo to uspešnica, ali ne?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ