Kako ujeti tatove koles?

Kako ujeti tatove koles?
27.03.2013 AVTOR: D. Z.
Kraje koles so v zadnjem času zelo pogoste. Takoj kraje iz trgovin, kot tudi kraje koles, ki jih na dirkah uporabljajo profesionalni kolesarji. A mogoče so našli rešitev.

Kolo je za tatove razmeroma lahka tarča. Pogosto ga pustimo kje zunaj, sicer ga s ključavnico zaklenemo, a za tistega, ki si kolo zares želi ukrasti, tudi ključavnica ne predstavlja posebej velike ovire. Zdaj pa so predstavili sistem BikeSpike. Gre za napravo, ki deluje prek GPS. V kolo je vgrajena posebna antena, ki oddaja signal.

S pmočjo tega lahko kar prek telefona sledimo kolesu. Avtorji poudarjajo, da ta sistem ni ustvarjen zato, da bi nadomestil ključavnice, ampak pomeni nekakšno dopolnitev k varovanju kolesa. Ko imamo v kolesu vgrajen sistem – velikokrat je antena skrita v plastenki – ga lahko vključimo tudi na daljavo, prek interneta, ali pa Androida.

Naprava nas opozori že takoj, ko se kolo premakne. Izumitelj poudarja, da se lahko napravo uporablja tudi kot nekakšno pomoč v primeru nesreče. Kje se kolo nahaja lahko vidi več ljudi, tisti, ki jim lastnik dovoli dostop. Če se lastniku med vožnjo kaj zgodi, lahko drugi vidijo, kje ga lahko najdejo in mu priskočijo na pomoč.

Kaj pa cena? 149 ameriških dolarjev in dobimo lahko vse, kar spada zraven. Tudi plastenko, kjer je skrit ves sistem, ki ga kolo potrebuje. Kako vse skupaj deluje, si lahko ogledate v zanimivem video prispevku. Kaj pravite? Bo to uspešnica, ali ne?

Značke: Cestno
Komentarji
benqo 27.03.2013 10:53

in potem je plastenko oz nosilec zelo težko dati dol in enostavno dati v najbližji koš smeh

kolesarrr 27.03.2013 10:55

Če že, bi morali takšen sistem vgraditi v okvir kolesa...

felx 27.03.2013 10:57

Še bolje bi bilo, če bi kar v plastenko vgradili, bi še lažje dol pobrali. Daleč preveč opazno, tisti ki kradejo vrhunsko robo, so že pripravljeni na takšne bedarije. Naj ga dajo v gonilni ležaj, pa bo.

mastif 27.03.2013 12:14

si predstravljam posledice v naši banana republiki, ko razjarjen lastnik sreča in obračuna s storiteljem. 
Kdo bo na koncu žrtev? 

Jastreb 27.03.2013 12:54

pa na dodatno težo so pozabili, kar je odločilen faktor za nakup slovenskega rekreativca :)

maticek 27.03.2013 13:41

Zakva bi tega na sliki kdo ukradel, za hec? :)

Maratonac 27.03.2013 16:53

Zgleda , a je tole samo prototip , enega izumitelja , ki je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev , uporabil elektronke , namesto diod.

KociS 27.03.2013 17:18

Gps sledilniki za kolesa že obstajajo, vendar profesionalni lopov ima pri sebi motilec signala.

Na tak način so odtujili že nešteto luksuznih avtov.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ