Kako vzpodbujati "trpečega" kolesarja?

Kako vzpodbujati "trpečega" kolesarja?
07.11.2014 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani bicycling.com so zapisali štiri nasvete, kaj reči kolesarju, ki med vožnjo na vzponu trpijo, mi pa se ob njem vozimo s precejšnjo lahkoto.

Kako pomagati našemu partnerju med treningom, če smo na vzponu precej močnejši? Kako takemu kolesarju vliti dodatnih moči, da bo dobil dodatno motivacijo za premagovanje vzpona? Pri bicycling.com so navedli štiri zanimive predloge, a najprej poudarili:

»Največja napaka ki jo lahko pri vzpodbujanju trpečega kolesarja na vzponu naredimo je, da menimo, da vemo, kaj potrebuje, namesto, da bi iskali namige. « Morda bolj za šalo kot zares, pa vendarle. Tu so štirje zanimivi nasveti. Če vam ne bodo prišli prav, vas bodo v teh deževnih dneh vsaj nasmejali.

1. namig: Če kolesar z besedami izraža, kaj ga boli, kako se počuti, pogosto prestavlja in se preseda na sedežu ali pa hitro spreminja kadenco, potem je najbolje, da mu razkrijete kakšen nasvet glede tehnike vožnje.

2. namig: Če se kolesar neprestano ozira proti vrhu vzpona oziroma proti naslednjemu ovinku, potem mu lahko razkrijete kakšno podrobnost, podatke o vzponu, ki ga še čaka do vrha.

3. namig: Če se vam zdi, da je kolesar odsoten, izgubljen … potem ga lahko zamotite s kratko zgodbo s kakšne druge vožnje, ki sta jo opravila skupaj.

4. namig: V vsakem primeru tako vzpodbujanje začnite s kratkim stavkom ali dvema. Če ne dobite takojšnjega odziva, potem raje nadaljujte z vožnjo ob kolesarju. Ne, da bi ga vzpodbujali, v tišini. To je velikokrat še najbolj dobrodošlo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ