Kakšno vreme na jutrišnji klasiki?

Kakšno vreme na jutrišnji klasiki?
16.03.2018 AVTOR: D. Z.
Jutri bo na sporedu že 109. pomladanska klasika Milano-Sanremo. Kakšno vreme pa bo pričakalo kolesarje?

V zadnjih dneh je bilo kolesarjem vreme še nekako naklonjeno, vsaj v primerjavi s tem, kar je bilo prej, in kar prihaja v naslednjih dneh.

Danes so kolesarji opravili še zadnji trening pred klasiko. Na treningu pa sonce, prijetne temperature. Prava pomlad. Kaj pa jutri? Dolgoročne vremenske napovedi so napovedovale dež med celotno dirko, med vsemi 291 kilometri. Zdaj se je napoved nekoliko spremenila. Deževalo naj bi zgolj v prvi polovici dirke, temperature pa naj bi bile do kolesarjev še dokaj prijazne.

V zadnjih kilometrih, ko bosta na sporedu tudi vzpona Cipressa in večkrat odločilen Poggio naj bi posijalo celo sonce, kolesarji pa naj bi na koncu nastopali pri 12 stopninjah celzija. Letos bo vsaka ekipa na startu imela po sedem kolesarjev, in ne več po osem. Kljub vsemu naj bi imele sprinterske ekipe tokrat nekoliko lažje delo pri nadziranju poteka v zaključku. Uspešnost napadov na Poggio je namreč odvisna tudi od smeri vetra in na začetku omenjenega vzpona naj bi pihal nasprotni veter.

Potem je vloga tega vetra nekoliko manjša, a večkrat je že to dovolj, da napadalci niso uspešni. Prej smo govorili o vremenu, in ko govorimo o tem, se ne moremo izogniti spominu na leto 2013. Takrat je snežilo, kolesarji so bili premraženi. Organizatorji so se odločili, da kolesarje ekipe z avtomobili prepeljejo čez prelaz Turchino. Dirka pa se je kasneje nadaljevala. V pravem mrazu je Gerald Ciolek premagal Petra Sagana in Fabiana Cancellaro. Lansko zmago bo branil Michal Kwiatkowski, ki je premagal Petra Sagana in Juliena Alaphilippa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ