Kamere "profije" upočasnijo (VIDEO)

Kamere "profije" upočasnijo (VIDEO)
20.07.2015 AVTOR: D. Z.
Tudi letos nam organizatorji nekaterih dirk - tudi dirke po Franciji - ponujajo posnetke, ki jih kolesarji posnamejo med samo dirko. Mi se lahko bolj uživimo v dirko, kolesarji pa ...

Na dirki po Franciji kolesarji uporabljajo kamere GoPro in tako lahko mi – sicer z zamikom, saj prenosa zaenkrat še ne delajo – uživamo ob posnetkih, ki jih naredijo kolesarji. Kamere imajo nameščene pod balanco ozioroma pod zadnjim sedežem. A, kaj to prinese njim? Kolesar vsekakor niso tako aerodinamična.

Vse skupaj pa so preizkusili v Specializedovem vetrovniku. Trenutno v glavnini uporabljajo predvsem dve različici kamer. Ena je GoPro Hero4, druga pa že nova izdaja in obenem tudi najmanjša kamera proizvajalca GoPro. Govorimo o modelu Hero4 Session. Testiranja v vetrovniku so pokazala naslednje. Če kolesar vozi 45 km/h, potem je razlika med tistim, ki uporablja kamero, in tistim, ki je ne, en vat.

Seveda v prid tistega brez kamere. Pri večjih hitrostih je ta vpliv seveda nekoliko večji. Sicer pa lahko več podrobnosti najdete v priloženem video prispevku, ki so ga naredili pri Specializedu. Ugotovili boste, da gre sicer za najbrž zanemarljive razlike pri uporu, pa vendarle vsi kolesarji ne uporabljajo kamer. Morda se bo v prihodnosti to še spremenilo.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ