Kampanja uspešna: prvi nosljivi merilec moči prihaja na tržišče

Kampanja uspešna: prvi nosljivi merilec moči prihaja na tržišče
22.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Merilec moči podjetja Brim Brothers meritve opravi kar na čevlju, dostopen pa je že za 400 evrov. Kmalu tudi na evropskem trgu.
Brim Brothers je še eno podjetje, ki se je na svetovni trg poizkušalo prebiti preko platforme Kickstarter in bilo pri tem uspešno. Za cilj so si postavili 100 000 zbranih dolarjev in to številko 19 dni pred iztekom akcije presegli za kar 75 000 dolarjev.

In v čem se skriva skrivnost njihovega uspeha? Razvili so prvi kolesarski merilec moči, ki meritev ne opravlja na gonilki, temveč ga pritrdimo na kolesarske čevlje. Izdelek je poimenovan Zone DPMX, Irci pa so ga razvijali kar nekaj let. Gre za precej cenejši izdelek od konkurenčnih merilcev moči na trgu. Meritve na le eni nogi, ki jih sistem nato podvoji (po vzoru Garminovega sistema Vector S), vas bodo stale 440 dolarjev, kar je skoraj natanko 400 evrov, dvojni sistem pa, logično, še enkrat toliko.

Slaba novica pa je, da Zone DPMX deluje le s pedali Speedplay Zero, saj imajo edina dovolj prostora za namestitev sistema. Ploščico namreč vstavimo med podplat čevlja in blokeje, tako da je edini znak, da imamo na čevlju merilec moči, sprejemni del sistema, ki je pritrjen na zgornji del čevlja (zapenjalo ipd.).

Senzor tako izmeri moč na dejanskem mesto prenosa moči na kolo, kar je zagotovo najboljše mesto za opravljanje zanesljivih meritev. Sistem jih nato pošlje kompatibilnemu kolesarskemu računalniku. Komunicira preko protokola ANT+, tako da je kompatibilen z večino izdelkov na trgu, izogibati se boste morali le Polarjevim izdelkom.Baterija naj bi zadoščala za 15 ur uporabe, baterije pa se na novo napolnijo v dveh urah. Proizvajalci zagotavljajo natančnost meritev z do dvema odstotkoma odstopanja, kar je enako kot vsi večji in bolj uveljavljeni igralci na trgu.

S porastom izbire merilcev moči je močno padla tudi cena. Od prvih merilcev, ki so kolesarja stali krepko več kot 1000 evrov, smo prišli na povsem spodobno enoto, ki za 400 evrov zagotovi več kot dovolj podatkov za trening rekreativnega kolesarja. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ