Kaos pred ciljem v Španiji (VIDEO)

Kaos pred ciljem v Španiji (VIDEO)
15.02.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Murciji, ki jo je dobil Rein Taaramae je v sprintu prišlo do pravega kaosa, saj so kolesarji sprintali kar mimo avtomobila.

V Španiji so organizirali že 35. dirko po Murciji. Pred leti je to bila etapna dirka, zaradi finančnih težav, pa je zdaj postala enodnevna dirka prve kategorije. Dirko je dobil Rein Taaramae, ki je pred letošnjo sezono okrepil moštvo Astana. Estonec je bil član ubežne skupine, kolesarjev pa se je že pred zaključkom otresel. Na predzadnjem vzponu dobrih 50 km pred ciljem prav velike prednosti ni imel, a si je na spustu in potem v nadaljevanju privozil že dve minuti prednosti.

V ozadju so se v lov podali predvsem člani Treka, vendar pa niso bili dovolj hitri. V zaključku so se mu sicer približali, a je imel tudi na zaključnem vzponu na Alto Fortaleza del Sol dovolj moči. Veselil se je zaslužene zmage. Deset sekund za njim se je za drugo mesto potegovala razpotegnjena skupina slabih 20 kolesarjev. Bauke Mollema je dobil ta boj. Tretji pa je bil Zdenek Štybar. Grega Bole je zasedel 64. mesto.

V zaključku 198 kilometrov dolge in zelo razgibane preizkušnje pa je prišlo do pravega kaosa. Zasledovalci so se zmagovalcu hitro zelo približali in organizator spremljevalnih avtomobilov, ki so vozili za zmagovalcem ni uspel dovolj hitro spraviti s trase. Tako je eden obstal tik pred ciljno črto in kolesarji, ki so sprintali za drugo mesto, so se mu morali izogniti. Na srečo je ta sprint potekal na vzponu, tako da vsaj hitrosti niso bile pretirano visoke.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ