Kaotičen sprint na Poljskem, v ZDA tudi Kocjan in Brajkovič

Kaotičen sprint na Poljskem, v ZDA tudi Kocjan in Brajkovič
03.08.2015 AVTOR: D. Z.
Matteo Pelucchi je dobil sprint v 2. etapi dirke po Poljski, ki ga je zaznamoval hud padec v samem zaključku. Začela se je dirka po Utahu, na kateri nastopata tudi Jure Kocjan in Jani Brajkovič.

Na dirki po Poljski je za kolesarji 2. etapa s startom v mestu Czestochowa in ciljem v Dabrowa Górnicza. Spet smo lahko pričakovali sprint glavnine. Na 146 kilometrov dolgi preizkušnji je pobeg dneva uspel petim kolesarjem. Skupinico so sestavljali Kamil Gradek, Martijn Keizer, Adrian Kurek, Marcus Burghardt in Sander Armee.

Njihov poskus pa je bil neuspešen. In tako smo videli sprint glavnine. To je bil dolg sprint in potem je tik pred ciljem prišlo do grdega množičnega padca. Kdo vse se je ujel v ta padec še ni povsem znano. Le redki so se lahko udarili za zmago. Kaos pa je znal izkoristiti Matteo Pelucchi. Kolesar IAM Cyclinga je premagal vodilnega v skupnem seštevku Marcela Kittla in Giacoma Nizzola.

Med drugimi se padcu ni mogel izogniti nosilec modre majice Matej Mohorič. Najboljši izmed štirih Slovencev je bil Luka Mezgec na 26. mestu. Kittel ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Ob odsotnosti lanskega zmagovaToma Danielsona – padel je na dopinški kontroli, saj so mu v vzorcu našli sledi sintetičnega testosterona – se je začela dirka po Utahu. Na njej nastopata tudi dva Slovenca Jure Kocjan in Jani Brajkovič. Prva etapa je bila dolga kar 212 kilometrov, potekala pa je v mestu Logan. Etapo je po več kot petih urah dirkanja dobil Kiel Reijnen iz moštva UnitedHealthcare.

Premagal je Alexa Howesa in povratnika na dirke Taylorja Phinneyja. Phinney se je poškodoval na lanskem državnem prvenstvu in od takrat ni več nastopal, tako da je ta rezultat vsekakor dober znak. Glavnina je za ubežniki zaostala za štiri sekunde, v njej sta bila tudi oba Slovenca. Jure Kocjan je etapo končal na 19. mestu. Jani Brajkovič je bil 59.

Značke: Cestno
Komentarji
JaMa 04.08.2015 11:12

Brajko spet nič, al kaj?

Maratonac 04.08.2015 22:08

Kakšne barve dres in katero številko ima Jani , da bom dobro videl , kako bo od vseh v skupini najgrše padel !

klempo13 04.08.2015 22:17

Je že mogoče res, da je Jani med kolesarji, ki so bolj pogosto na tleh. A to ne opravičuje grde privoščljivosti, ki si jo greste tule. Namesto da bo mu privoščili dobre noge in srečo na cesti, mu privoščite padce. Sram naj vas bo!

onlinek3xxx 04.08.2015 22:32
Kocjan dobil drugo etapo ki se je pravkar koncala. Brajkovic je bil poleg rumene majice edini v peletonu od UHC ki je prisel cez klanec in je tako pokrival skoraj vse napade, res super ga je bilo gledati, sploh ce pomislimo da je leader v ekipi in kandidat za GC.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ