Kaotičen sprint, padec Pogačarja, Polanc 21. in Bevin do zmage

Kaotičen sprint, padec Pogačarja, Polanc 21. in Bevin do zmage
16.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Druga etapa na dirki Santos Tour Down Under je bila vsaj v zaključku kaotična. Dobil jo je Patrick Bevin, tudi novi vodilni v skupnem seštevku. Jan Polanc 20., Tadej Pogačar padel.

Na dirki Santos Tour Down Under je za kolesarji druga etapa. Norwood je gostil start, cilj pa Angaston. Dolga je bila 122 kilometrov. Bila je nekoliko bolj razgibana kot prva, a vendar so lahko sprinterji upali na boj za zmago. V majici vodilnega v skupnem seštevku je vozil zmagovalec prve etape Elia Viviani. Etapo so zaznamovali ubežniki Artjom Zakharov, Jason Lea in Jaime Castrillo. Privozili so si več kot tri minute prednosti, vendar pa je imela glavnina vse pod nadzorom. Že 50 kilometrov pred ciljem so bili ubežniki ujeti. Začeli so se novi napadi, a vse je kazalo na sprint glavnine. V zadnjem kilometru pa je prišlo do padca. Na tleh se je znašel tudi Tadej Pogačar, ki pa je na Instagramu že zapisal:

»Prvi padec, nič resnega. Se že veselim 3. etape.« Ker se je to zgodilo znotraj zadnjih treh kilometrov, so komisarji vsem kolesarjem pripisali čas zmagovalca. Le redki so se tako lahko udarili za zmago. Med temi je bil tudi Patrick Bevin. Zadnji je z napadom poskušal Luis Leon Sanchez, vendar za zmago ni imel možnosti, zato pa je zmedo izkoristil Bevin, ki je očitno odlično pripravljen. Že včeraj je v pobegu dneva prišel do peith odbitnih sekund, zdaj pa je moštvu CCC priboril prestižno zmago. Drugi je bil Caleb Ewan, tretji pa Peter Sagan. Jan Polanc je bil 20. Bevin je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in ima pet sekund prednosti pred Elijo Vivianijem in devet pred Calebom Ewanom. Jan Polanc je s 15 sekundami zaostanka 22., Tadej Pogačar pa z istim zaostankom 59.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ