Kar dva do rdeče številke

Kar dva do rdeče številke
19.07.2016 AVTOR: D. Z.
Tony Martin in Julian Alaphilippe. Kar dva kolesarja sta si v 16. etapi prislužila rdečo številko. Neobičajno, a ne prvič.

16. etapo dirke po Franciji je zaznamoval napet sprint, ki ga je dobil Peter Sagan. Obenem pa sta etapo zaznamovala rudi ubežnika. Tony Martin in Julian Alaphilippe sta v begu preživela skoraj 180 kilometrov. Gre za francosko-nemško navezo iz moštva Etixx Quick Step.

Da bi v begu sama vztrajala zgolj dva kolesarja iz istega kluba se ne zgodi prav pogosto. Ker pravih možnosti za uspeh kljub povprečni hitrosti več kot 47 km/h nista imela, je bilo vprašanje, koga bo komisija razglasila za najbolj bojevitega kolesarja na dirki. Vajeni smo že, da ta čast velikokrat pripade Francozom, tokrat pa je prišlo do presenetljive odločitve. Rdečo številko sta na koncu prejela kar oba kolesarja.

Tony Martin in Julian Alaphilippe sta tako na oder prišla vsak po svojo rdečo številko, pa čeprav je več časa v ospredju preživel Martin. Alaphilippe se je predal nekoliko prej, pa tudi med samo etapo je prispeval nekoliko manj kot Martin. Nekaj podobnega se je zgodilo že leta 2011. Potem, ko je voznica avtomobila s ceste zbila Juana Antonia Flecho in posledično Johnnyja Hoogerlanda je žirija na koncu oba razglasila za najbolj bojevita kolesarja v etapi.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ