Karavana zapušča Nico

Karavana zapušča Nico
31.08.2020 AVTOR: DZ

Dve etapi in začetek tretje je gostila Nica. Zdaj pa gre kolesarska karavana na dirki po Franciji naprej. Cilj tretje etape bo v Sisteronu.

Nica bo gostila start tretje, 198 kilometrov dolge etape, ki se bo končala v Sisteronu. To naj bi bila priložnost za sprinterje, pa čeprav bodo morali kolesarji premagati tudi tri vzpona tretje kategorije in enega četrte. Prvi trije klanci se bodo zvrstili do 117 kilometra.

Zadnji vzpon - govorimo o klancu četrte kategorije Col de l’Orne - pa bo na sporedu po 152 kilometrih. Od tu pa do 180 kilometra se bodo kolesarji postopoma spuščali, potem pa se pričeli postopoma vzpenjati proti Sisteronu. Sicer razgibana preizkušnja, a do izraza naj bi prišli tisti pravi sprinterji.

Torej, Sam Bennett, Caleb Ewan, Aleksander Kristoff, Elia Viviani. Iz druge vrste pa vsekakor Peter Sagan, Bryan Couquard, Giacomo Nizzolo, morda tudi Luka Mezgec. Po izjemni zmagi v drugi etapi bo rumeno majico vodilnega nosil Julian Alaphilippe.

Na odličnem petem mestu je trenutno Tadej Pogačar, ki tako kot večina favoritov zaostaja za 17 sekund. V boju za belo majico pa za vodilnim Marcom Hirschijem zaostaja za deset sekund.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ