Katalonija: Movistarjeva lekcija velikanom kronometra

Katalonija: Movistarjeva lekcija velikanom kronometra
21.03.2017 AVTOR: D. Z.
Movistar je dobil ekipno vožnjo na čas na dirki po Kataloniji. Jani Brajkovič in Domen Novak sta z ekipo Bahrain Merida zasedla 17. mesto.

Na dirki po Kataloniji, ki spada med dirke World Toura so kolesarji premagali drugo etapo. Govorimo o ekipni vožnji na čas.

Ta je bila zaradi razgibanega terena nadvse zahtevna. Baynoles je gostil start in cij. Etapa pa je bila dolga 41,3 km. Pričakovali smo boj za zmago med tistimi najboljšimi ekipami za vožnjo na čas in ta boj smo tudi dobili. Sicer sta bili v ospredju predvsem ekipi Christopherja Frooma in (Sky) in Alberta Contadorja (Trek Segafredo), a na koncu sta se zares do zadnjega metra za zmago borila Movistar in BMC.

Obe ekipi sta prikazali zares izjemno predstavo. Najhitrejši čas pa so postavili kolesarji Movistarja. Zanimivo. Prav vseh osem jih je ciljno črto prečkalo skupaj. Čas 48-55. Povprečna hitrost pa 50,66 km/h. Alejandro Valverde je bil s kolegi zgolj za dve sekundi hitrejši od kolesarjev BMC. Preostale ekipe niso presegle povprečne hitrosti 50 km/h. Sky je postavil tretji čas. Zaostal pa je za 46 sekund.

Četrti čas so postavili člani moštva Trek Segafredo, ki pa so zaostali že za minuto in 15 sekund. Razlike so bile zares velike. Bahrain Merida, ki nastopa z dvema Slovencema Janijem Brajkovičem in Domnom Novakom je bila 17. Zaotanek pa 3.26. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Jose Joaquin Rojas. Kasneje pa so ga komisarji kaznovali s tremi minutami pribitka, ker je pomagal klubskim kolegom. Tako je vodstvo pred prvo pravo gorsko etapo do La Moline prevzel Alejandro Valverde.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ