Katjuša Alpecin: Potrjen Simon Špilak in 23 kolegov

Katjuša Alpecin: Potrjen Simon Špilak in 23 kolegov
20.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Katjuša Alpecin je predstavila 24 kolesarjev, na katere bo vodstvo računalo v naslednji sezoni. Imeli bodo dva kolesarja manj. Za ekipo pa je težka sezona 2018. Simon Špilak ostaja.

Katjuša Alpecin. Kolesarji in vodstvo bodo poskušali sezono 2018 čim prej pozabiti, saj so slavili le pet zmag. Na lestvici World Toura so bili predzadnji. Sicer je v ekipo prišel sprinter Marcel Kittel, ki pa se nikakor ni znašel. Tudi Ilnur Zakarin ni bil tako prepričljiv kot v sezoni 2017. Zdaj je čas za novo sezono. Katjuša Alpecin je potrdila ekipo za leto 2019. V ekipi bo vsega 24 kolesarjev. Osem kolesarjev je ekipo zapustilo, šest jih je prišlo. Ostajajo tisti največji zvezdniki. Seveda govorimo predvsem o Marcelu Kittlu, Ilnurju Zakarinu in tudi Simonu Špilaku.

Kdo je odšel? Po vsega dveh letih kronometrist Tony Martin (Lotto NL Jumbo), Maurits Lammertink (Roompot Charles), Tiago Machado (Sporting Tavira), Marc Mathis (Cofidis), Baptiste Planckaert (WB-Veranclassic Aqua Protect) in Jhonathan Restrepo (Manzana Postobon). Kariero naj bi končal hrvat Robert Kišerlovski, na spisku pa ni niti Maksima Belkova, ki se lahko pohvali z etapno zmago na dirki po Italiji 2013. Zaenkrat še ni znano, kje bo Rus kariero nadaljeval. Kdo pa prihaja v Katjušo Alpecin? Daniel Navarro (Cofidis), Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo), Jens Debusschere (Lotto Soudal), Enrico Battaglin (LottoNL Jumbo) ter novinca Harry Tanfield in Dimitrij Strahov. Ekipo bodo uradno predstavili 7. decembra v nemškem Koblenzu.

Katjuša Alpecin: Simon Špilak, Enrico Battaglin, Jenthe Biermans, Ian Boswell, Steff Cras, Jens Debusschere, Alex Dowsett, Matteo Fabbro, José Gonçalves , Ruben Guerreiro, Nathan Haas, Marco Haller, Reto Hollenstein, Marcel Kittel, Pavel Kočetkov, Vjačeslav Kuznecov, Daniel Navarro, Nils Politt, Dimitrij Strahov, Mads Würtz Schmidt, Willie Smit, Harry Tanfield, Rick Zabel in Ilnur Zakarin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ