Katjuša in Etixx Quick Step na Tour z največjimi zvezdami

Katjuša in Etixx Quick Step na Tour z največjimi zvezdami
22.06.2016 AVTOR: D. Z.
Za Katjušo pričakovano na Touru ne bo nastopal Simon Špilak, zato pa bo Alexander Kristoff. V belgijski ekipi pa Marcel Kittel, Tony Martin ...

Etixx – Quick Step za Tour de France: Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Marcel Kittel, Dan Martin, Tony Martin, Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Petr Vakoc, Julien Vermote

Katjuša za Tour de France:
Alexander Kristoff, Joaquim Rodriguez, Ilnur Zakarin, Alberto Losada, Michael Morkov, Jurgen van den Broeck, Marco Haller, Angel Vicioso in Jacopo Guarnieri

KATJUŠA
Dve zelo bogati in zvezdnikov polni ekipi sta tudi razkrili svoj deveterici kolesarjev, ki bodo ekipi zastopali na dirki po Franciji. Ta se začne 2. julija, konča pa 24. julija. Najprej poglejmo v rusko Katjušo. Rein Taaramae je blestel na dirki po Sloveniji, a za Estoncem je že naporen Giro. Zato ima zdaj zaslužen počitek.

Potem pa se bo začel pripravljati na zadnji del sezone. Tudi za Alexandra Porseva v ekipi za Tour ni prostora. Glavni vlogi bosta imela sprinter Alexander Kristoff in hribolazec Joaquim Rodriguez. Kristoff je leta 2014 dobil dve etapi na dirki po Franciji, lani pa ni mogel do zmage. Najbližje tej je bil v 15. etapi, ko je zasedel tretje mesto. V sprintih mu bodo pomagali Jacopo Guarnieri, Michael Morkov in Marco Haller. Po padcu in poškodbi na dirki po Italiji se vrača Ilnur Zakarin.

Vprašanje je, v kakšni formi, saj po poškodbi ključnice še ni nastopal. Glavni adut za skupni vrstni red naj bi tako bil Joaquim Rodriguez, ki pa za sabo nima ravno uspešne sezone. Za Rodrigueza bo to peti nastop na dirki po Franciji. Leta 2013 je dirko končal na tretjem mestu. Do zdaj je dobil dve etapi. Letos vse stavi na Tour in na olimpijske igre. Omenimo še izkušenega Jurgena Van den Broecka, pa Alberta Losado in Angela Viciosa.

ETIXX QUICK STEP
Kaj pa Etixx Quick Step. Največ moči bodo usmerili v sprinte. V hitrih zaključkih očitno povsem zaupajo Nemcu Marcelu Kittlu, ki je z izjemo lanske sezone – na Touru sploh ni nastopil – dokazal, da je eden izmed najmočnejših sprinterjev. Morda celo najboljši. Kittel je letos zmagal že desetkrat.

»Ekipa je sestavljena okrog Marcela, kar ni nobeno presenečenje. Če imaš kolesarja, ki lahko zmaguje v sprintih, je normalno, da sestaviš tako ekipo, « je dejal glavni mož ekipe Patrick Lefevre: »Izbrati ekipo ni bilo lahko, saj si mnogi zaslužijo mesto. Skupaj s športnimi direktorji smo vendarle izbrali močno ekipo, ki je sposobna izpolniti naša pričakovanja in cilje, ki smo si jih zadali. « Vseeno pa se prav vse le ne bo vrtelo okrog Kittla.

V ekipi bodo tudi Daniel Martin, Tony Martin, ki je lani oblekel tudi rumeno majico, a se je potem poškodoval, in mladi Julian Alaphilippe. »Prvič po mnogih letih bomo na Tour popeljali francoskega kolesarja. Vsi pa vedo, kako nadarjen je Alaphilippe. Dobil je dirko po Kaliforniji, za njim je tudi izjemna dikra Dauphine. Zdaj je prišel trenutek, ko mu moramo dati priložnost tudi na Touru. Da odkrije to dirko in spozna, kako visoko lahko poseže. Seveda brez pritiska, « je pojasnil Lefevre. Prvič bosta na Touru nastopila tudi Iljo Keisse in Petr Vakoč.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ