Katjuša se predstavi: Deset novincev in Simon Špilak

Katjuša se predstavi: Deset novincev in Simon Špilak
04.12.2016 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak ostaja edini Slovenec v Katjuši, ki je predstavila ekipo za sezono 2017. V ekipi kar deset novincev.

Pri Katjuši bo red sezono 2017 kar precej novosti. Prva in najbolj očitna je vsekakor sponzor. Katjuša se bo imenovala Katjuša – Alpecin. Nemški sponzor je tako vstopil na ruski trg. Novi dresi bodo pretežno rdeči. Najbolj viden napis je prav Alpecin.

Dobro vidna sta tudi napisa Canyon in Areti. Kaj pa druge spremembe?

Vlogo glavnega menedžerja je prevzel Jose Azevedo, ki je to mesto prevzel Vjačeslavu Jekimovu. V Katjušo je prišlo tudi deset novincev. Omenimo največjega zvezdnika, štirikratnega svetovnega prvaka v kronometru Tonyja Martina, ki je prišel iz Etixx Quick Stepa. Iz Tinkoffa prihaja Robert Kišerlovski. Ostali novinci pa bodo Baptiste Planckaert, Rick Zabel, Maurits Lammertink, Reto Hollenstein (IAM Cycling), Jos çalves (Caja Rural), and neo-pros Jenthe Biermans, Mads Würtz Schmidt in Marco Mathis.

“Navdušen sem nad vsemi novinci. Z vsakim imamo drugačne načrte. Seveda smo navdušeni. Če pripelješ kolesarja, kot je Tony Martin, ki je štirikratni svetovni prvak, potem si zadovoljen. Tony ve, da verjamemo vanj. Zadnja sezona zanj ni bila najboljša, vendar vemo, da lahko še veliko pokaže. Mislim, da bo tudi menjava ekipe zanj predstavljala dodatno motivacijo, ” je dejal Azevedo. Eno izmed glavnih imen bo vsekakor Alexander Kristoff, ki je v zadnjih dveh sezonah slavil 33 zmag. In tu je tudi Simon Špilak, ki ima za sabo nekoliko slabšo sezono. Največji adut za tritedenske dirke pa bo po odhodu Joaquima Rodrigueza Rus Ilnur Zakarin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ