Katjušina kolesarja ob Vuelto zaradi alkohola?

Katjušina kolesarja ob Vuelto zaradi alkohola?
21.08.2015 AVTOR: D. Z.
Kolesarja Katjuše Jurij Trofimov in Egor Silin naj bi bila na letališču po vrnitvi iz Ria vidno opita. Oba bi morala nastopiti na dirki po Španiji. A zdaj ju ni več med deveterico.

Katjuša ima v zadnjem času ogromno težav. Najprej pozitivni vzorec Luce Paolinija (kokain), pred dnevi je prišla na dan novica, da je na dopinškem retroaktivnem testu vzorca iz leta 2012 padel Giampaolo Caruso (EPO). Zdaj pa še novica, da sta bila Jurij Trofimov in Egor Silin vidno opita, potem ko sta se vračala iz Ria, kjer sta nastopila na dirki, ki je potekala po trasi cestne dirke na naslednih olimpijskih igrah. Po aferi s Carusom, ki bi moral nastopiti na dirki po Španiji, naj bi Italijana v ekipi zamenjal prav Trofimov.

A Rusa ni v ekipi. Sporza poroča, da naj bi Trofimov mesto izgubil prav zaradi pijančevanja po olimpijski preizkušnji v Riu. Egor Silin je bil po drugi strani že od samega začetka uvrščen v ekipo za špansko Vuelto. Zdaj so ga odstranili. Očitno prav zaradi popivanja. Sporza poroča, da sta bila oba kolesarja vidno opita še na letališču v Riu, tik pred letom v Evropo. In prav to naj bi bil razlog za umaknitev z dirke po Španiji. Tako bosta priložnost dobila zmagovalec lanske dirke po Sloveniji Tiago Machado in Gatis Smukulis.

V ruski ekipi se bo vse vrtelo okrog enega izmed favoritov za najvišja mesta v skupnem seštevku Joaquima Rodrigueza, ki je na francoskem Touru dobil eno etapo, vendar se v boju za najvišja mesta ni izkazal. Španec je v zadnjih sedmih nastopih na dirki po Španiji kar šestkrat končal med desterico. Leta 2012 je bil tretji, v zadnjih dveh letih pa dvakrat četrti. Spremenjena ekipa Katjuše za Vuelto je zdaj naslednja: Joaquim Rodriguez, Vladimir Isajčev, Pavel Kočetkov, Alberto Losada, Tiago Machado, Daniel Moreno, Gatis Smukulis, Angel Vicioso in Edvard Vorganov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ