Katjušinim kolesarjem po plačal UCI

Katjušinim kolesarjem po plačal UCI
15.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nekateri kolesarji ruskega moštva Katjuša Alpecin še niso prejeli oktobrskega plačila. Ker ekipa razpada, bo za to poskrbela Mednarodna kolesarska zveza.

Pred dnevi je v javnost prišla novica, da nekateri kolesarji moštva Katjuša Alpecin niso prejeli oktobrskih plač. Katjuša Alpecin po tej sezoni namreč ne bo več obstajala, World Tour licenco pa je odkupilo moštvo Israel Cycling Academy.

"Vsi so prejeli plačila za september, vendar pa nekoliko zamujamo z oktobrskimi izplačili," je potrdil Alexis Schoeb, sicer odvetnik razpadajočega moštva: "Zamuda je nekaj običajnega ob koncu sezone. Mislim, da v tem trenutku ni resnejša stvar. Kolesarji in osebje so bili obveščeni za zamudo, obenem pa smo jim dejali, da gre zgolj za vprašanje dneva ali dveh."

Kljub tem trditvam so se odzvali pri Mednarodni kolesarski zvezi. Vsako moštvo mora namreč iz proračuna, ki ga ima zagotoviti tudi določeno “bančno garancijo”. Ta denar je potem namenjen prav za take primere. Iz UCI so tako sporočili: "Pri UCI se zavedamo, v kakšnem položaju so se znašli in skupaj z ekipo delamo na tem, da bi plače za kolesarje in osebje dobili iz bančne garancije."

Sicer pa je član Katjuše Alpecina tudi Simon Špilak, ki je nedavno razkril, da bo zaključuje bogato športno pot. Kakšen pa je še odgovor iz Katjuše Alpecina glede izplačila? "Vse je odvisno od sponzorjev. Z nekaterimi sponzorji imamo dogovor, da plačajo šele konec meseca in tako se lahko znajdeš v težavah. Seveda bodo vsi prejeli plače." Pri cyclingnews.com so še zapisali, da naj bi eden izmed večjih sponzorjev zamujal z obljubljenimi sponzorskimi sredstvi, ni pa jasno, kateri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ