Katrašnik najboljši v zadnji etapi, Tratnik tretji na dirki

Katrašnik najboljši v zadnji etapi, Tratnik tretji na dirki
13.05.2018 AVTOR: D. Z.
Slovenski kolesarji so se nadvse izkazali na dirki CCC Tour. Jan Tratnik jo je končal na tretjem mestu, zadnjo etapo pa je dobil Gašper Katrašnik.

Dve zmagi, drugo mesto, majica za najboljšega na gorskih ciljih in končno tretje mesto. Tak je izkupiček slovenskih kolesarjev na dirki CCC Tour Grody Piastowskie.

Govorimo o etapni dirki druge kategorije na Poljskem. Jan Tratnik je dobil uvodni kronometer in potem v dveh etapah tudi uspešno branil rumeno majico. V kraljevski preizkušnji pa jo je izgubil. Prevzel pa jo je njegov klubski kolega Lukasz Owsian. Prav v tej etapi se je izkazal Žiga Grošelj, saj je zasedel drugo mesto in se povzpel na peto v skupnem seštevku. Jan Tratnik je padel na 3.

Sledila je današnja zadnja, sprinterska etapa. Žiga Grošelj je v tej etapi uspešno ubranil majico najboljšega na gorskih ciljih. Kolesarji Adrie Mobila pa so se izkazali še v zadnji etapi. Ta je bila dolga 144 kilometrov. Zlotoryja je gostila start, cilj pa Jawor. Gašper Katrašnik je bil v spritnu najboljši.

»Današnja etapa je bila precej živčna, v prvi polovici dneva je tudi pihal bočni veter, tako da se je skupina tudi že razbila, a smo se polovili nazaj. V zaključku smo odpeljali dva kroga čez klanec, cilj pa je bil ravninski, « je za uradno sletno stran Adrie Mobila dejal Katrašnik in dodal: »Na zadnjem vzponu so napadli kolesarji ekipe Elkov in glavnino razredčili na vsega 30-40 kolesarjev. Dobro sem se počutil in vedel, da sem lahko v cilju najhitrejši. Per in Grošelj sta me v zadnji kilometer pripeljala povsem v ospredje, sprint sem začel prvi in prvo mesto zadržal vse do ciljne črte! «

Končne zmage se je veselil Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice). Drugi je bil Josef Cerny, na tretjem mestu pa je dirko končal Jan Tratnik. Žiga Grošelj, najboljši na gorskih ciljih je dirko končal na petem mestu. Gorazd Per je bil drugi med mladimi kolesarj, Tratnikov CCC Sprandi Polkowice pa je bila najboljša ekipa. Adria Mobil je bila tretja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ