Katrašnik pri vrhu na Češkem, Batageljeva ostaja 6.

Katrašnik pri vrhu na Češkem, Batageljeva ostaja 6.
06.06.2015 AVTOR: D. Z.
Katrašnik pri vrhu na Češkem. Članice BTC City Ljubljana končal 2. etapo na dirki po Nemčiji.

Katrašni najboljši med mladimi
Kolesarji Radenske Ljubljana so sicer pod imenom slovenske reprezentance nastopili na dirki češkega pokala Force Cup. Gre za dirko za VN Poplina. Dolga je bila 163 km. Trasa je potekala po ozkih cestah. Daljših vzponov kolesarji sicer niso imeli, zato pa so morali vseeno premagati več kot 1700 metrov nadmorske višine. Za kolesarje Radenske so to zadnje dirke pred državnim prvenstvom in dirko po Sloveniji.

Kolesarji so morali prevoziti deset krogov, dolgih 16,3 km. Na startu je bilo kar 144 kolesarjev. Prišlo je do številnih napadov, do odločilnega pa je prišlo dva kroga pred ciljem. Zmagal je Hačecka. Drugi je bil Zielinski, ki je zaostal za dve sekundi, tretji je bil Rabitsch. Gašper Katrašnik je bil najboljši Slovenec. S šestimi sekundami zaostanka je bil šesti in najboljši v kategoriji do 23 let. Bajc je bil osmi, Jenko pa deveti.

Batageljeva ostaja 6.
S krožno drugo etapo v mestu Auenstein se je nadaljevala etapna dirka druge kategorije v Nemčiji za ženske. Po več kot dveh urah in 38 minutah dirkanja sta se za zmago udarili dve kolesarki. Rozanne Slik je premagala Majo Wloszczowsko. 17 sekund za njima se je pripeljala večja skupina. Amalie Diderisken je dobil boj za tretje mesto. Najboljša Slovenka je tokrat bila Urša Pintar, ki je zasedla 11. mesto. Tik za njo je ciljno črto prečkala Polona Batagelj. Tudi Martina Ritter je etapo končala v glavni skupini.

Rozanne Slik je zdaj prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Ima pa 11 sekund naskoka pred Sabrino Stultiens in 12 sekund pred Ashleigh Moolman. Najboljša predstavnica ljubljanske ekipe je še vedno Polonaa Batagelj, ki z zaostankom 17 sekund zaseda šesto mesto. Do konca je še ena etapa. Ta bo še najbolj zahtevna. Ravno tako bo potekala v okolici mesta Auenstein. Dolga bo 127 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ