Katrašniku zaključek v Podsmreki

Katrašniku zaključek v Podsmreki
23.10.2016 AVTOR: D. Z.
Že tradicionalno. V Podsmerki je bila zaključna dirka v sezoni. Dobil jo je Gašper Katrašnik. Prejemniki prestižne nagrade pa Roglič, Batagelj in Per.

Dirka za VN Avtomojster. Že tradicionalno je to zaključna dirka v sezoni na slovenskih tleh. Na startu članov se je zbralo lepo število kolesarjev, predvsem tistih iz domačih klubov. Manj je bilo tistih, ki vozijo v najboljših tujih moštvih. Le Marko Kump, Borut Božič in Kristijan Koren.

Prevoziti so morali deset krogov oziroma 70 kilometrov. Takoj po startu je prišlo do poskusov pobega, vendar pa je do odločilnega prišlo v šestem krogu. Torej, kmalu po polovici dirke. V ospredju se je izoblikovala skupina 11 kolesarjev. Med temi so bili Katrašnik, Jerman, Horvat, Jenko, Tratnik, Jon Božič …

V nadaljevanju so si privozili dovolj prednosti, da so tudi v glavnini opustili misel po tem, da bi ubežnike še lahko ujeli. Tako je postalo jasno, da se bo ta skupina borila za zmago. Videli smo sprint, ki ga je dobil Gašper Katrašnik. Drugo in tretje mesto sta zasedla mladinca, ki sta nase opozorila tudi na svetovnem prvenstvu.

Tokrat je bil drugi Žiga Jerman, tretji pa Žiga Horvat. Sledili so še Robert Jenko, Luka Pajek, Jan Tratnik, Matic Grošelj, Felix Barker … V Podsmreki so po tradiciji podelili tudi priznanja najboljšim v sezoni. Govorimo o nagradi »zlato kolo «. Med mlajšimi člani je pripadlo Davidu Peru, med članicami še sedmič zapored Poloni Batagelj, med člani pa Primožu Rogliču.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ