Kaznovali kolesarje ... za vožnjo po pločnikih in kolesarskih poteh

Kaznovali kolesarje ... za vožnjo po pločnikih in kolesarskih poteh
29.03.2017 AVTOR: D. Z.
Komisarji na dirki De Panne so uveljavili pravila in kaznovali kolesarje, ki so se izognili vožnji po tlakovanih cestah. Med njimi je tudi vodilni Philippe Gilbert.

Sicer je za kolesarji na dirki De Panne že druga etapa, a zgodba o kaznovanih kolesarjih je iz prve do Zottegema.

Ob vznožju znamenitega tlakovanega vzpona Muur so nekateri raje vozili ob strani, po kolesarskih poteh in pločnikih, kot pa po tlakovcih. Pri tem so se komaj izognili nekaterim gledalcem. Tudi redar, ki je kolesarje opozarjal na parkirane avtomobile in nevarnosti se je komaj izognil nesreči. Med kaznovano petnajsterico kolesarjev je tudi kasnejši zmagovalec etape in vodilni v skupnem seštevku Philippe Gilbert.

Na seznamu so se mu pridružili še Marco Haller, Dries Devenyns, Jasper Buyst, Luke Durbridge, Alex Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang in Rob Ruijgh. Kazen pa dvesto švicarskih frankov. “Prav veliko ne moremo storiti. Prekršek je naredilo preveč kolesarjev. Vseh ne moremo izločiti z dirke. Vseeno pa bomo izdali posebno sporočilo, ki bo jasno sporočalo, da bomo vsakega kolesarja, ki se bo vozil po predelih za pešce izključili z dirke, ” je dejal komisar Joel Alies.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ