Kaznovali kolesarje ... za vožnjo po pločnikih in kolesarskih poteh

Kaznovali kolesarje ... za vožnjo po pločnikih in kolesarskih poteh
29.03.2017 AVTOR: D. Z.
Komisarji na dirki De Panne so uveljavili pravila in kaznovali kolesarje, ki so se izognili vožnji po tlakovanih cestah. Med njimi je tudi vodilni Philippe Gilbert.

Sicer je za kolesarji na dirki De Panne že druga etapa, a zgodba o kaznovanih kolesarjih je iz prve do Zottegema.

Ob vznožju znamenitega tlakovanega vzpona Muur so nekateri raje vozili ob strani, po kolesarskih poteh in pločnikih, kot pa po tlakovcih. Pri tem so se komaj izognili nekaterim gledalcem. Tudi redar, ki je kolesarje opozarjal na parkirane avtomobile in nevarnosti se je komaj izognil nesreči. Med kaznovano petnajsterico kolesarjev je tudi kasnejši zmagovalec etape in vodilni v skupnem seštevku Philippe Gilbert.

Na seznamu so se mu pridružili še Marco Haller, Dries Devenyns, Jasper Buyst, Luke Durbridge, Alex Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang in Rob Ruijgh. Kazen pa dvesto švicarskih frankov. “Prav veliko ne moremo storiti. Prekršek je naredilo preveč kolesarjev. Vseh ne moremo izločiti z dirke. Vseeno pa bomo izdali posebno sporočilo, ki bo jasno sporočalo, da bomo vsakega kolesarja, ki se bo vozil po predelih za pešce izključili z dirke, ” je dejal komisar Joel Alies.

Značke: Cestno
Komentarji
Geanos 30.03.2017 07:49

Omloop Heit Nieuwsblad - vodilna trojica Van Avermaet, Vanmarcke, Sagan -> storili enako, pa ne duha ne sluha o kakšni kazni oz. bognedaj izločitvi iz dirke. Toliko o enakopravnosti komisarjev in preostalih vodilnih na UCI-ju

m13 30.03.2017 07:51

kar nosi denar nikoli ne "kaznujes" a si vidu da so lanca preganjali v casu ko je zmagoval in nosil denar vsem na touru?

fuego 30.03.2017 08:05

Itak je bedarija, zakaj ne bi smeli tam kolesariti.... Potem pa naj postavijo na ta mesta ograje.  Tudi na Roubaixu so se vedno vozili ob cesti, kjer se je dalo...

biemsi 30.03.2017 09:27
Prevec jih je da bi jih kaznovali ha ha ha ta je pa dobra. Pravila so pravila. Dokler bodo tako sankcionirali kot tu jih ne bodo spostovali. Ce je jasno in glasno povedano kaj se sme in kaj ne se krsitelje kaznuje z dogovorjeno kaznijo in pika. Ni druge.
Ce je to neumno pa naj pravila spremenijo...
Tecumseh 30.03.2017 10:10

če nimajo nikjer zapisano da se mora vozit izključno po tlakovcih ... si ga lahko samo potegnejo.  In če bi imeli, verjetno tega nihče nebi počel. 

Therion 30.03.2017 10:11

Tole se zdi za marsikoga sprejemljivo? krik Čisto izzivanje padca ter kasnjejše valjenje krivde na gledalce!

www.steephill.tv/players/720/ sporza/?title=64+km+to+go:+Hal ler+and+break+avoids+a++pedest rian &dashboard=driedaagse-de-p anne &id=1.2935714 &yr=2017

gorann316998 30.03.2017 10:11

Komisarji na dirki De Panne so uveljavili pravila in kaznovali kolesarje, ki so se izognili vožnji po tlakovanih cestah.


ja ce so taka pravila, potem imajo zapisano

kaže jezik 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ