Kaznovan, ker je ignoriral ukaze in sodeloval v begu

Kaznovan, ker je ignoriral ukaze in sodeloval v begu
12.08.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki Eneco Tour je v tretji etapi prišlo do zanimivega zapleta v moštvu FDJ. Kolesar Boucher ni ubogal ukazov ekipe, kazen pa ... dirko bo očitno moral predčasno zapustiti.

Eneco Tour je ena izmed prestižnejših kolesarskih preizkušenj, ki spadajo med dirke World Toura. Na njej letos nastopajo kar štirje Slovenci. To so Simon Špilak, Jan Polanc, Luka Pibernik in Kristijan Koren. Po treh etapah še niso posegli med najboljše. Prvi dan je zmago slavil Elia Viviani (Sky), drugo etapo je dobil Andre Greipel (Lotto Soudal), danes pa je zmagal Tom Boonen (Etixx Quick Step). V skupnem seštevku vodi Jesper Asselman (Team Roompot).

A prav v tretji etapi naj bi prišlo do zanimivega zapleta v ekipi FDJ. Ta je vse stavila na sprinterja Arnauda Demarja. In, kaj se je dogajalo med 172 km dolgo etapo? David Boucher, eden izmed kolesarjev moštva FDJ se je podal v dolg pobeg. Pridružil se je Edwardu Theunsu in Frederiku Veuchelnu in uspel jim je pobeg dneva. A do cilja vendarle niso uspeli priti pred sprinterji, saj jih je glavnina ujela 20 km pred ciljem.

Boucher in ostali klubski kolegi pri FDJ pa so že pred etapo očitno prejeli ukaz, da ne sodelujejo v pobegih, ampak hranijo moči za sprinterski vlak, ki bi do zmage pomagal Demarju. V zadnjih kilometrih FDJ vlaka zares ni sestavil, Francoz se je moral znajti sam in uspelo mu je izvleči drugo mesto, potem ko je sprint začel nekoliko prezgodaj. Ugnal ga je le Tom Boonen. In Boucher je bil zdaj očitno kaznovan za neposlušnost.

Do cilja je sicer prišel, a je zaostal za dobrih šest minut. Na twitterju pa je kasneje zapisal: “Ponosen sam nase. In nisem edini. Zdaj se moram predati in oditi domov. To je odločitev ekipe in predstavlja kazen. Zadovoljen sem, da me je športni director vseeno podprl, pa tudi kolesarji v glavnini. Hvala. Solidarnost- Čestitam Arnaudu za drugo mesto. ” Sicer pa je Boucher že pred dnevi prav na twitterju zapisal, da mu pri FDJ ne bodo podaljšali pogodbe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ