KD Rog v soboto vabi v Komendo

KD Rog v soboto vabi v Komendo
13.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
V soboto bo potekala že 9. VN Komende, kjer bodo nastopili dečki, mlajši mladinci in amaterji.
Velika nagrada Komende je ena od tradicionalnih dirk na Gorenjskem, hkrati pa z razgibanim krogom vsako leto prinaša negotov razplet. Dirko vsako leto odloči 300 metrov dolg vzpon do cerkve, ki ga kolesarji premagajo vsak krog, po vzponu pa sledi dolga ravnina.

Prav ta odsek je v preteklosti ponujal odlično odskočno desko za napade, v Komendi so pobegi v mlajših kategorijah velikokrat odločali o zmagovalcu. Predvsem pri mlajših mladincih pa lahko pričakujemo šprint glavnine ali pa samostojen pobeg v zadnjem krogu.

Dečki in deklice C bodo prevozili 4 kroge in zaključni klanec, kar skupno znaša 13,5 kilometra. Dečki A in B tekmujejo skupaj, oboje čaka po sedem krogov, štart pa bo takoj po koncu dirke najmlajših dečkov.

Mlajši mladinci dirkajo skupaj s starejšimi mladinci, čaka pa jih 14 krogov, kar skupno pomeni 46,500 metrov. Pričakujemo lahko zelo hitro dirko, lansko leto je v tej kategoriji slavil odlični član KD Rog Žiga Jerman, ki je bil boljši od Luke Sagadina.

Tudi dirka amaterjev šteje za Pokal Slovenije, v Komendi pa bodo dirkali tik pred prvo dirko mladih slovenskih kolesarjev in tako poskrbeli za odličen uvod v kolesarsko soboto na Gorenjskem. Med amaterji sta lani slavila Laura Šimenc in Klemen Polajnar.

Štart prve dirke amaterjev bo ob 13. uri, v izogib težavam v prometu pa organizatorji udeležence naprošajo, da se na štartu zglasijo vsaj pol ure pred dogodkom.


Tudi med amaterji priljubljena krožna dirka.

Trasa enega kroga


Višinski profil krožne dirke
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ