Kdaj se bo vrnil Alberto Contador?

Kdaj se bo vrnil Alberto Contador?
24.07.2014 AVTOR: D. Z.
Sicer je vse v znamenju dirke po Franciji, a Bjarne Riis je kljub uspehu Rafala Majke nekaj besed namenil tudi Albertu Contadorju.

Moštvo Tinkoff Saxo je nadvse uspešno spremenilo način dirkanja, potem ko je moral zaradi poškodbe noge odstopiti glavni mož Alberto Contador. Michael Rogers je namreč dobil eno etapo, Rafal Majka pa kar dve in obenem nosi še pikčasto majico za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih.

Tudi menedžerju Bjarneju Riisu se je na vrhu vzpon Pla d'Adet lahko smejalo, tako kot tudi glavnemu investitorju Olegu Tinkovu. A Riis je moral medijem odgovarjati tudi na vprašanja o Contadorju, za katerega se zdi, da je že zaključil sezono. Španec je tudi prek twitterja sporočil, da se rane celijo počasneje od pričakovanj, tako da naj bi že odpisal nastop na španski Vuelti.

»Mislim, da je še prezgodaj za take besede. Ve, da bo težko, vendar počakajmo. Imel je pač slab dan, rane se ne celijo tako hitro in zato ima težave. Seveda je pesimističen. Razumem ga, a počakajmo, « je ob omembi Contadorjevega twitterja dejal Riis. Contador še vedno ni sedel na kolo, tako pa naj bi ostalo vsaj še en teden.

»Do Vuelte je še dolga pot. Ampak, zaenkrat nočem ugibati. On je tisti, ki čuti bolečino, morda pa bo čez nekaj dni že boljše, « je še dodal Riis, a poudaril, da vseeno noče, da bi se Contador vrnil predčasno. »Pri njemu nočem ničesar tvegati. Zdaj se osredotočamo na ta trenutek. Sicer gledamo tudi proti naslednji sezoni, a ta je še daleč. Upam pa, da bo še letos dirkal. Škoda bi bilo, če ne bi. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ