Kdo je kriv za Thomasov padec? Barguil in Van Garderen se ne strinjata

Kdo je kriv za Thomasov padec? Barguil in Van Garderen se ne strinjata
21.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Geraint Thomas je po zaslugi ekstremno nevarne vožnje Warrena Barguila skoraj ostal brez nadaljevanja Toura. A vedno obstajata dve plati zgodbe.
Srž problema je v tem, da televizijske kamere dogajanja niso posnele od začetka, temveč smo sliko dobili šele tik pred ovinkom. Warren Barguil je začel zavirati prepozno, hkrati pa je imel napačno linijo, saj je kolesarje prehiteval po desni. Takoj je bilo jasno, da se Francoz ne bo ustavil, žrtev njegovega hokejskega naleta pa je bil Geraint Thomas.

Valižana je ob trku z Barguilom odbilo, zaletel se je v ogrado, v letu z glavo zadel v steber ulične svetilke, nato pa grdo izgledajoč padec končal v liniji manjših dreves za cesto. Po posnetku sodeč je krivda povsem na Barguilovi strani, zakaj pa je do padca sploh prišlo, pa ostaja nejasno.

Francoz velja ze enega boljših kolesarjev na spustih, zato bi bilo nekoliko čudno, če bi sam od sebe tako zgrešil ovinek. Barguil ponuja drugačno razlago: "Tik pred ovinkom se je Van Garderen zadel vame z ramo, zato sem izgubil oprijem na zavorah, hkrati pa me je odneslo na notranjo linijo. Nisem mogel zavirati, bil sem zelo prestrašen, saj sem se že videl, kako letim čez ograjo."

Američan žogico vrača na stran Francoza: "Warren me je želel prehiteti že pred ovinkom, jaz pa sem le držal svojo pozicijo v ospredju. Šlo je za to, kdo bo upal zavirati kasneje, Warren pa je tvegal nekoliko preveč. Povzročil je padec Thomasa, kmalu bi na tleh končal še on."

Iz posnetka je razvidno, da je resnica verjetno nekje vmes. Na začetku posnetka je Van Garderen na desni strani Naira Quintane v manjši skupini, Barguil pa ju po desni prehiteva s precej večjo hitrostjo. Van Garderen nato Francoza še nekoliko bolj stisne ob rob ceste, nato pa začne zavirati, Barguil pa povzroči padec Thomasa.

Na srečo jo je Valižan odnesel le z nekaj praskami in na mladega člana Gianta ni bil preveč jezen. Barguil se mu je nato opravičil kar preko Twitterja. 

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ