Kdo je najpopularnejši v svetu kolesarstva?

Kdo je najpopularnejši v svetu kolesarstva?
22.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kateri kolesar ima največ sledicev na družabnih omrežjih? So Slovenci - še posebej Primož Roglič in Tadej Pogačar - pri vrhu? Kakšen je vrstni red?

Na družabnih omrežjih se je pojavila zanimiva lestvica. Koliko sledicev imajo kolesarji na družabnih omrežjih? Seveda so tu najbolj popularna. Twitter, Facebook in Instagram. Če seštejemo vse skupaj, potem premočno vodi Peter Sagan. Skoraj štiri milijone in pol sledilcev ima na vseh treh omrežjih skupaj.

Največ na Instagramu in Twitterju. Sledita mu Kolumbijca Rigoberto Uran in Nairo Quintana. Na četrtem mestu je Chris Froome. Zmagovalec vseh treh tritedenskih dirk je najboljši na Twitterju, kjer ima kar milijon in pol sledilcev. Za njim so se v seštevku vseh zvrstili Richard Carapaz, Egan bernal, Vincenzo Nibali, Mathieu Van der Poel, Geraint Thomas, Julien Alaphilippe in na 12. mestu Primož Roglič.

Roglič je prvi, ki ima pod milijon sledilcev, če seštejemo vsa tri družabna omrežja. Deveti je na Facebooku, 11. na Instagramu in 15. na Twitterju. Skupno ima kar 967600 sledilcev. Za njim so Wout Van Aert, Remco Evenepoel, Alejandro Valverde in na 16. mestu Tadej Pogačar, ki ima skupno 604615 sledilcev. Med 30-erico je tudi Matej Mohorič. Zaseda 29. mesto.

Skupno ima nekaj manj kot 55 tisoč sledilcev. Potem so tu še dirke. Seveda prevladujejo tritedenske. Daleč v ospredju je s dirka po Franciji. Skupno več kot 7,5 milijona sledilcev. Druga je dirka po Italiji, tretja dirka po Španiji, ki ima več kot 1,3 milijona sledilcev. Na četrtem mestu je Pariz-Roubaix z nekaj manj kot tristo tisoč sledilci. Dobrih 25 tisoč sledilcev ima na osrednjih treh družabnih omrežjih tudi dirka po Sloveniji.

LESTVICA:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ