Kdo je skrivnostni motorist?

Kdo je skrivnostni motorist?
14.10.2012 AVTOR: D. Z.
V Usadinem poročilu o jemanju nedovoljenih poživil in v avtobiografiji Tylerja Hamiltona je zapisano, da so EPO med Tourom prevažali z motorjem, ki se je izognil glavnim, vsem vidnim potem.
V očitno zelo dobro organiziranem sistemu, kako se izogibati inšpektorjem in policistom, je pomembno vlogo med samim Tourom odigral tudi neimenovani motorist. Med pričevanjih "skesanih" kolesarjev se večkrat pojavi "motorist", ki je prevažal EPO, obenem pa se je z lahkoto izogibal cestam in zaporam zaradi dirke po Franciji. Tako so se pri moštvu US Postal Service izognili nepotrebnih nevšečnostim, obenem pa so zelo hitro po etapi prišli do nedovoljenih poživil.

Na spletni strani tuttobiciweb.it pa se sprašujejo, kdo je motorist, saj je v Usadinem dokumentu njegovo ime prikrito. Tyler Hamilton je motorista omenil zgolj z imenom - Philippe. Lance Armstrong naj bi Hamiltonu med Tourom pojasnil naslednje: "Philippe bo karavani sledil na motorju. Prinesel nam bo termovke, polne EPA, imel pa bo tudi predplačniški telefon. Ko bomo potrebovali Edgar (tako so poimenovali EPO), se bo Philippe izognil gneči zaradi Toura in nam dostavil pošiljko."

In, kdo naj bi bil ta Philippe? Časopis L'Equipe, ki je s takimi novicami redno dan pred ostalimi, je prišel do priimka. To naj bi bil Philippe Maire. Nekdanji kolesar in lastnik kolesarske trgovine v mestu Cagnes sur Mer. Maire je te obtožbe že zanikal: "Neumnost. Izmišljotina. To je lov na pošasti. Lancea in njegove kolege poznam od leta 1998, ko smo živeli v Nici. Res je. Sem motorist in res je, da sem na motorju spremljal nekatere etape samo zato, da bi lahko pozdravil Lancea. Vendar, EPO v termovkah in preostale zadeve ... To je laž, izmišljotina."

Če Maire govori resnico, potem vprašanje, kdo je motorist, ostaja neodgovorjeno, tako kot se zaenkrat še ne ve, kdo vse so osebe, katerih imena so v pričanjih 26 Usadinih prič prekrita in označena z oznakami, kot so Rider 1, Rider 2, Rider 19 ... Other 1 ... Other 19 ... Čeprav se na nekaterih forumih že pojavljajo ugotovitve.

Tako so na forumu cyclingnews.com že omenili, da naj bi bil Rider 1 Paolo Savoldelli, Rider 2 naj bi bili ali Jekimov, ali Beltran ali Rubiera, Rider 3 Adriano Baffi, Rider 4 Bobby Julich ... Pod Other 2 naj bi se skrival Bjarne Riis, pod Other 17 pa zdajšnji lastnik moštva BMC, takrat pa Phinaka Andy Rihs. Motorist naj bi bil prekrit z oznako Other 18 ... A to so zgolj domneve, ki jih Usadina obtožnica ne razkrije v polnosti.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ