Kdo odhaja na svetovno prvenstvo?

Kdo odhaja na svetovno prvenstvo?
13.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bliža se svetovno prvenstvo v kolesarstvu v Innsbrucku. Slovenija bo imela na voljo rekordnih osem mest, nekateri selektorji pa so že razkrili imena kolesarjev, na katere bodo računali.

Slovenski selektor Andrej Hauptman še ni razkril imen kolesarjev, na katere bo lahko računal na moški cestni dirki, ki bo na sporedu 30. septembra. Že pred časom je dejal, da je sedem že izbranih, in da vsi kolesarji že dlje časa vedo, da bodo zastopali slovensko reprezentanco. Seveda je že zdaj jasno, da bo Primož Roglič tisti, od katerega se bo največ pričakovalo. Že na dirki po Veliki Britaniji je namreč dokazal, da je odlično pripravljen, saj je dirko končal na tretjem mestu. Sicer lahko zaenkrat samo ugibamo, a vendar lahko glede na traso in sezono, ki je za kolesarji, trdimo, da bodo v ekipi vsaj še Matej Mohorič, Jan Tratnik, Jan Polanc …

Kaj pa druge reprezentance? Favoritov bo na tako zahtevni trasi, kot se obeta v Innsbrucku očitno ogromno. Imena kolesarjev so razkrili Nizozemci, Avstralci (zaradi zahtevnosti trase je kljub odlični formi iz ekipe izpadel Michael Matthews), Britanci, Belgijci … Izpostavimo nekatere kolesarje, ki bodo še kako resni kandidati za medalje ali v vožnji na čas ali na cestni dirki: Julian Alaphilippe, Tom Dumoulin, Rohan Dennis, Richie Porte, Tim Wellens, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Wout Poels, Adam in Simon Yates, Alejandro Valverde, Daniel Martin, Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali … Še bi lahko naštevali, saj je krog favoritov zares širok. Naslov bo branil svetovni prvak v zadnjih treh letih Peter Sagan. V nadaljevanju pa imena kolesarjev po reprezentancah, ki so postave že potrdile:

Potrjene reprezentance
Avstralija: Simon Clarke, Rohan Dennis, Jack Haig, Chris Hamilton, Damien Howson, Richie Porte, Robert Power in Rory Sutherland.
Belgija: Tiesj Benoot, Laurens De Plus, Ben Hermans, Xandro Meurisse, Serge Pauwels, Dylan Teuns, Greg Van Avermaet in Tim Wellens.
Kolumbija: Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Miguel Ángel López, Sebastian Henao, Sergio Henao, Winner Anacona, Rodrigo Contreras in Daniel Felipe Martínez.
Velika Britanija: Adam Yates, Simon Yates, Connor Swift, Hugh Carthy, Tao Geoghegan Hart, Peter Kennaugh, James Knox in Ian Stannard.
Nizozemska: Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Sam Oomen, Wout Poels, Antwan Tolhoek in Pieter Weening.
Češka: Zdenek Stybar, Roman Kreuziger, Jozef Černý, Jan Hirt, Karel Hník in Michael Kukrle.
Luksemburg: Bob Jungels, Laurent Didier, Jean-Pierre Drucker, Ben Gastauer, Alex Kirsch in Tom Wirtgen.
Portugalska: Rui Costa, Amaro Antunes, Domingos Gonçalves, Frederico Figueiredo, José Mendes, Nelson Oliveira, Rúben Guerreiro in Tiago Machado.
Kanada: Rob Britton, Antoine Duchesne, Hugo Houle in Mike Woods.

Značke: Svetovno prvenstvo, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ