Kentucky Bourbon Trail: ideja za slovenski kolesarski turizem? (video)

Kentucky Bourbon Trail: ideja za slovenski kolesarski turizem? (video)
08.01.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Destilarne v Kentuckyju so se povezale in ponujajo voden izlet po pokrajini z obiskom njihovih proizvodnjih obratov.
Šest destilarn iz Kentuckyja, kjer proizvajajo bourbon, je leta 1999 ustanovilo Kentucky Distillers' Association z idejo, da bi oglede posameznih destilarn povezali in spremenili v izlet po razgibani pokrajini Kentuckyja.

Povezava je obrodila sadove in prav vse destilarne so danes bolj obiskane kot leta 1999. Podobne turistične ponudbe že prakticirajo v Avstriji, pri nas pa še vedno ne izkoriščamo praktično neomejenega potenciala Krasa, Prekmurja, Štajerske, ...

Z združevanjem lokalnih proizvodnih obratov in gostiln, začrtanjem raznolikih kolesarskih poti in končno celostno turistično ponudbo (od prevoza, nastanitve, izposoje koles in vodenih izletov) za tuje goste bi tudi v Sloveniji kolesarski turizem lahko doživel pravi razcvet.

Posnetki iz Kentuckyja dokazujejo, da tovrstni turizem lahko odlično uspeva tudi v pokrajinah brez kolesarske zgodovine.

Značke: Cestno
Komentarji
kovit 08.01.2015 10:23

Samo še prbitih biciklistov, ki se vozijo od zidance do zidance se nam manjka na cesti. Daj nehajte...boli glava od takih idej.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ