Kirijenka do mavrične majice, največji favorit razočaral

Kirijenka do mavrične majice, največji favorit razočaral
23.09.2015 AVTOR: D. Z.
Vasilij Kirijenka je postal svetovni prvak v kronometru. S sedmim mestom je razočaral Tony Martin. Slovencev ni bilo na startu.

Na svetovnem prvenstvu v Richmondu smo videli prvi vrhunec prvenstva. Na dobrih 53 km dolgi progi so se v posamičnem kronometru pomerili člani. Na startu ni bilo nobenega Slovenca, zato pa številni vrhunski kolesarji. Prvič po letu 2008 na startu ni bilo branilca zmage. Bradley Wiggins je lani s 34 leti postal najstarejši svetovni prvak v vožnji na čas. A že takrat je rekel, da na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu ne bo nastopal.

Zato pa je bil na startu Tony Martin. Lani je bil drugi, prej pa je zmagal trikrat zapored. Lovil je četrti naslov, s čimer bi se izenačil s Fabianom Cancellaro. A Nemec očitno ni imel svojega  dne. Videli pa smo neverjetno napet obračun za zmago. Na koncu se je zmage veselil Belorus, ki je v prejšnjih letih že dvakrat stopil na stopničke. Govorimo o Vasiliju Kirijenki. Član Skya je letos zmagal že v kronometru na evropskih igrah in je zdaj samo še potrdil nadarjenost za to disciplino.

V moštvu igra vlogo pomočnika, tukaj pa je do zmage prišel s časom 1:02:29. Njegova povprečna hitrost je znašala 50,894 km/h. Po dolgem času so v tej disciplini medaljo osvojili tudi Italijani. Nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani Adriano Malori je z zaostankom devetih sekund zasedel drugo mesto. Tretji je bil Francoz Jerome Coppel, ki je zaostal za 26 sekund. Jonathan Castroviejo na četrtem mestu je zaostal za tri sekunde več.

Je pa Španec tudi zadnji, ki je za Belorusom zaostal za manj kot minuto. Potem so sledili trije največji favoriti. Tom Dumoulin je z minuto in sekundo zaostanka zasedel peto mesto. Šesti je bil z zaostankom 1:07 Rohan Dennis, ki je drvel s povprečno hitrostjo 50 km/h. Tony Martin je bil sedmi. Zaostal je za 1:16.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ