Kirurg o Froomovi operaciji in rehabilitaciji

Kirurg o Froomovi operaciji in rehabilitaciji
15.06.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Ortopedski kirurg, ki je operiral Chrisa Frooma je razkril, da je štirikratni zmagovalec Toura izgubil dva litra krvi, obenem pa, da se lahko vrne že čez pol leta.

Giorgio Gresta je ortopedski kirurg, ki je operiral komolec Christopherja Frooma, potem ko je Britanec grdo padel med ogledom trase kronometra na dirki Criterium du Dauphine. Zdaj je Gresta spregovoril tudi za italijanski časopis Gazzetta dello Sport. Sicer Italijan, ki že 20 let dela v Franciji, v bolnišnici v Saint Etiennu, je potrdil, da je podaljšal službo, potem ko je slišal, da bodo s helikopterjem pripeljali Chrisa Frooma:

"Ko sva ga s kolegom Remijem Philippotom sprejela in mu pojasnila, za kakšne poškodbe gre in kaj bova naredila, je bil pri zavesti." Gresta je operiral Froomov komolec, medtem ko je Philippot štiri ure operiral stegnenico. "Kljub kompliciranim poškodbam je bil optimističen. Zdelo se je, da je odločen, da bo spet kolesaril in dirkal. Z medicinskega vidika s tem ne bo imel težav. Po teh poškodbah si lahko opomore," je še dodal Gresta. Frooma so po operaciji obdržali na intenzivni negi:

"Zgolj s preventivnega vidika zaradi zelo dolge operacije in zato, ker je pacient izgubil veliko krvi. Kar okrog dva litra." Kako dolga pa je lahko rehabilitacija? Poškodbe so namreč kljub vsemu hude. "To je odvisno o njegove želje po tem, da se vrne. Zdi se zelo motiviran. Morda bi lahko potreboval vsega šest mesecev in že se bi lahko vrnil močnejši kot kdajkoli."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ