Kišerlovski v Radioshack Nissan Trek

Kišerlovski v Radioshack Nissan Trek
21.08.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
26-letni hrvaški kolesar bo v naslednjih dveh sezonah kolesaril v dresu ekipe Radioshack Nissan Trek.
Prestopni rok za kolesarje je v polnem teku. Med tistimi, ki bodo s koncem sezone zamenjali svojo sredino, pa je tudi 26-letni Hrvat Robert Kišerlovski, ki je trenutno član kazakhstanske Astane in sotekmovalec naših Brajkoviča ter Božiča. Po koncu sezone pa se poslavlja od nebeško modrega dresa.

Podpisal je namreč dveletno pogodbo s superekipo Radishack Nissan Trek, ki pa tega slovesa do sedaj sicer še ni opravičila. Pogodbo si je Kišerlovski prislužil bržkone tudi z zelo dobrimi nastopi na letošnji Dirki po Franciji, kar je opazil tudi glavni športni direktor ekipe Johan Brunyel. Ta je namreč pohvalil borbenost Kišerlovskega in je navdušen tudi nad njegovimi nastopi na ardenskih klasikah v začetku sezone.

Dobrega nastopa na slednjih si Kišerlovski želi tudi prihodnje leto, prav tako pa upa, da bo uvrščen med deveterico kolesarjev, ki bodo imeli priložnost nastopiti na 96. izvedbi Dirke po Italiji.

"Sem zelo zadovoljen, saj gre za zanimiv dogovor. Poleg tega bom lahko sodeloval z Johanom Bruyneelom. Lahko mi bo dal kakšne uporabne nasvete, ki mi bodo pomagali napredovati," je dejal Kišerlovski in dodal: "V Astani sem se dobro počutil in če bi bil starejši, potem ekipe najbrž sploh ne bi zapustil. Vendar sem še mlad in želim si doživeti še kaj novega. Poleg tega mi bodo pri RadioShacku dovolili, da na Giru nastopim v vlogi kapetana."

Mimogrede, v preteklih dneh je zvestobo ekipi Radioshack Nissan Trek še za eno leto obljubil tudi Jens Voigt. Nemški kolesar, ki bo kmalu dopolnil 41 pomladi, tako še ne razmišlja o upokojitvi.

Več na www.radioshacknissantrek.com.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ