Kitajska: Zdaj Adria Mobil tudi v rumeni majici

Kitajska: Zdaj Adria Mobil tudi v rumeni majici
15.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump tretji v sprintu, Radoslav Rogina vendarle do rumene majice na Kitajskem.
Po dnevu odmora se nadaljuje tudi dirka Tour of Qinghai Lake, ki spade med dirke ekstra kategorije. Tianshui je gostil start in cilj sto kilometrov dolge preizkušnje. Etapa se je končala s sprintom glavnine, ki ga je dobil Mattia Gavazzi. Drugi je bil Boris Špilevski, tretji pa Marko Kump, ki je obdržal majico za najboljšega po točkah, saj je na tej dirki dobil že štiri etape.

Deveto mesto je tokrat zasedel Matej Mugerli. A še bolj kot boj za etapno zmago, je bil tokrat zanimiv boj za vodstvo v skupnem seštevku. Radoslav Rogina je na prvem izmed treh letečih ciljev uspel nadoknaditi dve sekundi zaostanka za Hosseinom Alizadehom in je tako zdaj prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Ima pa dve sekundi prednosti pred Irancem.

"Danes smo imeli 100 km dolgo etapo s tremi letečimi cilji. Vse se je izšlo, kot smo se zmenili, Fantje so res naredili stoodstotno delo, saj sem dobil štiri sekunde odbitka. Ko imaš pred sabo Kumpa je vse lažje. Zavedam se, da je dirka še dolga in upam, da bom imel več sreče, kot sem jo imel do sedaj. Vsekakor bomo borbali do konca, ” je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Radoslav Rogina."

Oddahnil si je tudi trener Boštjan Mervar: “No pa jo imamo. Rrumeno majico. Nervoza v zadnjih dneh je bila velika, zdaj nam je pa odleglo. Upam, da nas čaka le še rutinska vožnja v zadnjih treh etapah. Marko Kump je danes osvojil 3. mesto v etapi. Vzdušje v ekipi je odlično, kar je tudi razlog za tako dobre rezultate. ” Primož Roglič ostaja četrti, Matej Mugerli pa deveti.
Značke: Cestno
Komentarji
Ban 16.07.2015 12:58

Ajde dejmo naši, tistga makaronarja gavacija bi moral pa okol kepe parkat.

radomr 16.07.2015 15:00
Kak dan staro - ampak ...
(šlepanje, pa udarec, pa ... )

War of words turns physical between Kump and Gavazzi at Qinghai Lake
Read more at velonews.competitor.com/2015/ 07/news/war-of-words-turns-phy sical-between-kump-and-gavazzi -at-qinghai-lake_378008

Izgleda da so danes neke težave - vseh rezultatov še vedno ni - samo prvi Gavazzi.
fullstrike 16.07.2015 15:03

Prvi Gavazzi,drugi Kump.Rogina povečal vodstvo za 1s.Sta mela spet borbe,ob ograji.Baje je Gavazzi Kumpa stisnu ko ga je ta poskušal prehiteti v šprintu.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ