Kje bodo Slovenci najprej branili Pogačarjevo majico?

Kje bodo Slovenci najprej branili Pogačarjevo majico?
23.08.2018 AVTOR: DZ, vir: Tour de l'Avenir

Dirka Tour de l'Avenir se bo nadaljevala z osmo etapo, v kateri bo Tadej Pogačar branil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Osma etapa na dirki Tour de l'Avenir bo tudi zelo zahtevna. La Bathie bo gostil start, 81 kilometrov dolga preizkušnja pa se bo končala na Crest Voland Cohennozu. Prvih 30 kilometrov bo ravninskih, potem pa se bodo kolesarji postopoma pričeli vzpenjati proti 1650 metrov visokem prelazu Col des Saisies. Govorimo o 21,5 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 5,7 %.

Kolesarji bodo na vrh prvokategornika prišli po 67 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in potem še strmejši zaključni vzpon. Ta bo dolg vsega 2,1 km, povprečni naklon pa znaša 7,2 %. Slovenska reprezentanca je po odstopu Žige Jermana ostala s petimi kolesarji. Tadej Pogačar bo z ostalimi kolegi branil vsega sedem sekund prednosti pred Američanom McNultyjem in 12 pred Nizozemcem Arensmanom. Razlike so majhne, očitno pa bo predvsem Ivan Ramiro Sosa poskušal nadoknaditi, kar je izgubil v ekipnem kronometru. Trenutno je 13. Za Pogačarjem zaostaja za 1:07.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ