Klasike, Giro, Tour ... Tudi predsednik UCI že zelo zaskrbljen

Klasike, Giro, Tour ... Tudi predsednik UCI že zelo zaskrbljen
10.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Aprilske klasike. Dirka po Italiji. Morda celo dirka po Franciji. V teh dneh se razmišlja o vsem. Se lahko zgodi, da bi morali odpovedati vse te dirke? Odziv Davida Lappartienta!

"Če ne bi bilo Gira in Toura, bi to bila katastrofa za naš šport."
David Lappartient, predsednik UCI
Koronavirus je krepko posegel tudi v program kolesarskih dirk. Trenutno poteka dirka Pariz-Nica, a nekateri kolesarji so še izrazili dvom, da bodo sploh prišli do Nice. V Italiji so dirke odpadle, vlada pa je uvedla še ostrejšo karanteno. Dirka po Kataloniji, ki se začne v drugi polovici marca je tudi pod vprašajem.

In že so pred vrati znamenite aprilske klasike. Kaj vse se lahko zaradi koronavirusa še zgodi? Najslabši scenarij je, da lahko odpovejo dirko po Italiji, morda celo dirko po Franciji, ki se začne konec junija. "Če ne bi bilo Gira in Toura, bi to bila katastrofa za naš šport," je zdaj poudaril predsednik Mednardone kolesarske zveze David Lappartient. Francoz je izrazil večjo skrb glede dirke po Italiji, ki se bi morala začeti 9. maja na Madžarskem, medtem ko je za Tour precej bolj optimističen:



"Upamo, da bo do poletja vse skupaj boljše. Zato upamo, da bo lahko prišlo do izvedbe vseh teh dirk. Seveda pa nas glede na trenutno situacijo v Italiji nekoliko bolj skrbi Giro. Italijanska vlada je prve ukrepe uvedla do 3. aprila, vendar pa zdaj ne moremo vedeti, kakšno bo stanje takrat. Zato obstaja tveganje, da Gira ne bo.” Seveda so še najbolj vprašljive aprilske klasike.

Nekatere organizira agencija ASO, ki je zadolžena za organizacijo francoskega Toura, pa tudi za organizacijo dirke Pariz-Nica. Zaradi koronavirusa in ukrepov francoske vlade na startih in ciljih ne sme biti gledalcev. "Dokler pravijo, da za širšo publiko ni nevarnosti, potem ne vidim razloga, da ne bi dirkali. Seveda pa se lahko vse spremni že v naslednjih dneh,” je pred dnevi dejal športni direktor Trek Segafreda Steven de Jongh.

"Italijanska vlada je prve ukrepe uvedla do 3. aprila, vendar pa zdaj ne moremo vedeti, kakšno bo stanje takrat. Zato obstaja tveganje, da Gira ne bo."
David Lapparient

Ena izmed večjih klasik - dirka po Flandriji se nezadržno približuje. Predstavnik organizatorjev Tomas Van den Spiegel, pa je zdaj dejal: "Imam občutek, da imamo v Belgiji stvari bolj pod nadzorom. Seveda pa delamo na tem. Pripravljeni bomo sprejeti nekaj ukrepov, ki jih bomo morali izvajati, če bo potrebno. Seveda pa ne vemo, kako se bo stvar razvijala."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ