Klavrn konec B&B Hotels: Tudi kontinentalna in ženska ekipa zapirata svoja vrata

Klavrn konec B&B Hotels: Tudi kontinentalna in ženska ekipa zapirata svoja vrata
08.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: B&B Hotels

Pisali smo, da z napovedanim povečanim proračunom ekipe B&B Hotels ne bo nič, da pa se bo ekipa morda obdržala na kontinentalni ravni. Zdaj je jasno, da z novim letom ekipa zapira svoja vrata. 

Od poletnih visokoletečih napovedi o 20 milijonov evrov vrednem proračunu, podpisu pogodbe z Markom Cavendishem in etapno zmago na dirki po Franciji do propada ekipe. Vse to v manj kot šestih mesecih. Tak je epilog zgodbe ekipe B&B Hotels, saj je njen direktor Jerome Pineau več kot očitno letel preblizu soncu in ostal brez kril. 

V torek zvečer je Pineau v video klicu vsem kolesarjem in osebju pojasnil, da nič ne bo niti s kontinentalno ekipo in da si vsi lahko poiščejo novega delodajalca, saj bo ekipa ob koncu letošnjega leta propadla. To je bil najbolj črn scenarij, ki pa se je očitno uresničil.

V vodo padla tudi ženska ekipa

Pred tem, ko je bilo že jasno, da novega velikega sponzorja ne bo, je Pineau zagotavljal kolesarjem, da ima dovolj podpore predvsem sponzorja B&B Hotels, da ekipo na kontinentalni ravni obdrži nad vodo. Zdaj moške ekipe ne bo, prav tako pa ne bo niti ženske ekipe, kjer bi bila prva zvezdnica Audrey Cordon Ragot, za sodelovanje pa so se dogovorili tudi z olimpijsko prvakinjo Anno Kiesenhoffer. 

Vsi kolesarji in osebje so se znašli v zelo zahtevni situaciji. V svetovni seriji ima nekaj prostih mest v svojih ekipah le še peščica ekip, med njimi tudi Bahrain Victorious, ki ima trenutno pod pogodbo 27 od maksimalno dovoljenih 30 kolesarjev. Nekaj članov ekipe B&B Hotels je nedvomno zanimivih, predvsem iz falange mladih francoskih kolesarjev, seveda pa ostaja odprto tudi vprašanje nadaljevanja kariere Marka Cavendisha. Kje, če sploh kje bodo kolesarji pristali, bo najbrž znano v naslednjih dneh in tednih. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ