Klemen Štimulak: Primož Roglič me je počakal

Klemen Štimulak: Primož Roglič me je počakal
23.06.2014 AVTOR: D. Z.
Poleg Kristjana Korena, ki je dirko po Sloveniji končal na 4. mestu, je slovensko čast rešil tudi Klemen Štimulak, ki je oblekel majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Klemen Štimulak je največ točk osvojil v kraljevski tretji etapi 21. Dirke po Sloveniji, ki je kolesarje popeljala na Tri Kralje. Štimulak je v tisti etapi bežal in na gorskih ciljih pridno premagoval konkurenco. A pred začetkom zadnje etape je imelo več kolesarjev po 12 točk. In pred kolesarji sta bila samo še dva kategorizirana vzpona.

Dolgo so napadali, povprečna hitrost pa je bil zares visoka. »Danes je bil res težak boj. World Tour ekipe večjega števila tekmovalcev niso pustile v pobeg. Ko so končno ušli štirje, so preostali želeli, da se skupina končno ustavi. Takrat sem videl, da imam zadnjo priložnost, da se jim pridružim. Hvala bogu mi je to tudi uspelo. Zahvaliti se moram celotni ekipi, še posebej pa Primožu, ki me je počakal, tako da sva preostale ubežnike lahko skupaj ujela. «

In potem jih je tudi z Rogličevo pomočjo na vzponih premagal. Dovolj za modro majico. »Majica mi veliko pomeni. Velikokrat poskušam bežati, velikokrat mi to tudi uspe in vedno je lepo, če si za kaj takega nagrajen. « Obenem je Štimulak še priznal: »Včeraj ni bilo niti približno tako težko kot danes. Včeraj se je bilo lažje priključiti  ubežnikom. Danes sem se res namatral. Poleg tega se je poznalo, da nisem bil več tako svež. « A vseeno kolesar Adrie Mobila dovolj dober, da je domov odnesel eno izmed prestižnih majic.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ