Klemenčičevi počena zračnica preprečila dvoboj z Vosovo

Klemenčičevi počena zračnica preprečila dvoboj z Vosovo
04.03.2013 AVTOR: D. Z.
Na Cipru je potekala tridnevna etapna dirka Sunshine Cup za gorske kolesarje. Z izjemnimi vožnjami se je izkazala Blaža Klemenčič, ki se je morala zoperstaviti tudi zvezdnici Marianne Vos.
Najprej zmaga Klemenčičeve
Dirka se je začela s 5,6 km dolgim posamičnim kronometrom. V tej preizkušnji je bila najboljša prav Blaža Klemenčič, ki je za tri sekunde prehitela sicer zvezdnico s cestnega kolesarstva Marianne Voss. Tretja Adelheid Morath je zaostala za 14 sekund. V moški konkurenci je Emil Lindgren presenetil olimpijskega prvaka Jaroslava Kulhavyja, ki je za Švedom zaostal za osem sekund. Urban Ferenčak je bil 42.

Vosova prepričljiva na "maratonu"
V soboto je bila na sporedu relacijska vožnja, v kateri so morale kolesarke premagati 41 kilometrov. Tu je Marianne Vos že pokazala zobe. Po dobrih dveh urah dirkanja je ciljno črto prečkala sama, kot zmagovalka. In to z ogromno prednostjo. Drugo mesto je zasedla Adel Morath, ki je za Nizozemko zaostala kar za tri minute in 31 sekund. Blaža Klemenčič je zasedla tretje mesto, njen zaostanek pa je znašal tri minute in 55 sekund. Takšen je bil tudi vrstni red v skupnem seštevku. V moški konurenci je etapo dobil Fabian Giger, ki je za 35 sekund ugnal Kulhavyja, za 42 sekund pa Jana Skarnitzla. Ferenčak je bil z dobrimi 19 minutami zaostanka 41. Giger je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Klemenčičeva zaradi defekta izgubila možnosti za zmago
Sledil je še olimpijski kros, kjer se je zdelo, da bomo lahko spremljali veliki dvoboj med Vosovo in Klemenčičevo. A je vmes posegla nesreča. Klemenčičeva je dobila defekt in tako je izpadla iz boja za zmago. Vosova se je otresla še Katrin Leumann in se po 22 kilometrih dirkanja veselila prestižne zmage.

Leumannova na drugem mestu je zaostala za dobri dve minuti, tretja pa je bila Corina Gantenbein. Klemenčičeva je etapo končala na 14. mestu. Izgubila je kar 12 minut. V skupnem seštevku se je zmage veselila Vosova, ki si je v treh dneh privozila več ko šest minut in pol prednosti pred Leumannovo in skoraj osem minut pred Morathovo. Klemenčičeva je dirko končala na sedmem mestu.

V moški konkurenci je 28 kilometrov dolgo etapo dobil Fabian Giger. Jaroslav Kulhavy je bil drugi, tretji pa Jan Skarnitzl. Urban Ferenčak je etapo končal na 40. mestu. Giger se je veselil tudi zmage v skupnem seštevku, Kulhavy na drugem mestu je zaostal za 51 sekund, Skranitzl pa za minuto in 21 sekund. Ferenčak je bil 39.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ