Kljub defektu po dolgem napadu Pogačar navdušil

Kljub defektu po dolgem napadu Pogačar navdušil
06.10.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dež, skoraj dvesto kilometrov, napad skoraj 120 kilometrov pred ciljem, defekt, vrnitev in na koncu dobljeni sprint za tretje mesto. Tak torek je za Tadejem Pogačarjem.

V Italiji se nadaljuje serija enodnevnih dirk, ki mnogim kolesarjem služijo kot priprava na veliko klasiko - dirko po Lombardiji. Tokrat je bila pred kolesarji stota izvedba dirke Tre Valli Varesine. Dirka je dolga kar 197 kilometrov.

Na startu je bil tudi Tadej Pogačar z zelo močno ekipo UAE Team Emirates. Dirka pa je bila izjemna. V zadnjem obdobju spremljamo drugačen način dirkanja, ko tudi favoriti napadajo zelo zgodaj, ko je ritem peklenski od starta. Tokrat je Tadej Pogačar skupaj s Timom Wellensom napadel skoraj 120 kilometrov pred ciljem. Na spustu je pridobil manjšo prednost in potem nadaljeval v lovu za ubežniki.

Kmalu se je v ospredju zbrala skupina močnih osmih ubežnikov, med katerimi so bili tudi Rigoberto Uran, Davide Formolo, Tim Wellens, Tadej Pogačar … Pred glavnino so si nabrali nekaj manj kot minuto prednosti, a tudi v ozadju niso popuščali. Predvsem Vincenzo Nibali, ki je pretekli teden pokazal, da je dobro pripravljen, je bil zelo aktiven.

Dobrih 40 kilometrov pred ciljem pa je Pogačar dobil defekt, tako da z ubežniki ni mogel več nadaljevati. Padel je v zasledovalno skupino, kjer je pokrival napade, saj sta v ospredju v zadnjem krogu ostala samo še Pogačarjev klubski kolega Davide Formolo in Alessandro De Marchi. De Marchi je sprint dobil in tako na prestolu zamenjal predlanskega zmagovalca Primoža Rogliča, ki ga danes ni bilo na startu.

Davide Formolo je bil drugi. 38 sekund za to dvojico pa se je v sprintu za tretje mesto borila manjša skupina. Tadej Pogačar je spet pokazal, da je tudi v tej prvini, če je dirka dovolj zahtevna, zelo dober. Dobil je sprint pred Benoitom Cosnefroyjem. Sledili so Andreas Kron, Sergio Higuita, Lorenzo Rota, David Gaudu, Alessandro Covi, Aurelien Paret Peintre, Nelson Oliveira, Guillaume Martin, Marc Hirschi, Aleksej Lucenko …

V sredo je na sporedu že naslednja enodnevna dirka. To bo Milano-Torino. Kolesarji morali najprej premagati pretežno ravninski del, v samem zaključku pa se bodo povzpeli na vzpon Superga. Najprej ga bodo prečkali, v drugem poskusu pa bo na vrhu cilj. Konkurenca bo izjemna. Poleg Slovencev Tadeja Pogačarja, Jana Polanca in Primoža Rogliča tudi aktualni svetovni prvak Julian Alaphilippe.

Da le redko vidimo na startu tako močno konkurenco pričajo tudi naslednja imena: Chris Froome, Alejandro Valverde, Joao Almeida, Thibaut Pinot, Michael Woods, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, David Gaudu, Adam Yates, Tao Geoghegan Hart, Rein Taaramae, Emanuel Buchmann, Guillaume Martin, Aleksander Vlasov, Clement Champoussin, Tiesj Benoot, Sepp Kuss, Marc Hirschi, Rafal Majka, Bauke Mollema, Diego Ulissi ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ