Kljub očetovi napaki prišla do srebra: "Odpuščam mu"

Kljub očetovi napaki prišla do srebra: "Odpuščam mu"
03.02.2019 AVTOR: DZ

V teh dneh v danskem Bogenseju poteka svetovno prvenstvo v ciklokrosu. Za medalje so se udarile že članice. Sanne Cant je zmagala, druga pa "nesrečnica" Lucinda Brand.

Ciklokros dirka za članice je bila nadvse zanimiva, predvsem pa napeta vse do konca, saj so bile med najboljšimi majhne razlike. Na koncu se je tretjega naslova prvakinje veselila Sanne Cant. Za Belgijsko so se zvrstile kar štiri Nizozemke. Najbolj se ji je, na vsega devet sekund, približala Lucinda Brand. Sledili ista Marianne Vos in Denise Betsemo. Zanimivo pa je bilo dogajanje v samem zaključku 47 minut dolge dirke. Brandova se je resno borila za zmago, pri menjavi kolesa pa je njeno kolo prezgodaj zagrabil kar njen oče, ki ji je pomagal v boskih. Brandova takrat še ni sestopila s kolesa, oče pa jo je tako spravil na tla.

"Padla sem, vendar pa mu bom morala oprostiti. V nasprotnem primeru se ne bova mogla družiti med božičnimi prazniki."

"Oče je pograbil kolo iz mojih rok zgolj sekundo prezgodaj. Moja noga pa je bila še vedno na pedalih. Padla sem, vendar pa mu bom morala oprostiti. V nasprotnem primeru se ne bova mogla družiti med božičnimi prazniki," se je sicer nekoliko pošalila razočarana Brandova: "Seveda tega ni storil namenoma." Z vidika tehničnega znanja je bila sicer daleč za najboljšimi, a tokrat je bila izjemno močna in je lahko nadoknadila vse zamujene metre zaradi padcev in počasnejše vožnje skozi ovinke. Cantova je preostale napadla dva kroga pred ciljem in nadaljevala v samostojnem pobegu. Kljub vsem težavam se je brandova Cantovi uspela približati na vsega pet sekund, potem pa je prišel na vrsto še zadnji tehnično zahteven odsek in Cantova je to znala izkoristiti.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ