Klubski kolega pohvalil in se Borutu Božiču zahvalil za pomoč

Klubski kolega pohvalil in se Borutu Božiču zahvalil za pomoč
20.04.2014 AVTOR: D. Z.
Izmed dveh Slovencev na dirki Amstel Gold Race je izstopal predvsem Matej Mohorič, a Borut Božič je opravil izjemno delo za klubske kolege in bil za to tudi pohvaljen.

Idrijčan v dresu Astane je prav z dirko Amstel Gold Race zaključil prvi del sezone, v katerem se je posvetil predvsem enodnevnim klasikam. Na prejšnjih dirkah je nastopal kot kapetan moštva, na nizozemski preizkušnji, ki je bolj primerna za kolesarje, ki so boljši na vzponih, pa se je podredil ukazom drugih.

V Limburgu je tako nastopal kot pomočnik. »Vsekakor sem imel danes zahtevno delo, v katerem sem se žrtvoval za moštvene kolege. Nekdo mora tudi to narediti. Sicer sem dirko končal. Noge so se dobro vrtele, a sem že pred zaključkom porabil vso energijo, « je za Sportal potrdil Borut Božič.

Tokrat je energijo na dirki, ki mu vsekakor ni pisana na kožo, trošil predvsem za Enrica Gasparotta. Astanin najbolje uvrščeni kolesar je bil prav Gasparotto. Kot najboljši Italijan je zasedel osmo mesto.

»Še najbolj se moram zahvaliti Borutu Božiču. Za delo, ki ga je danes opravil. Ne vem, če ste to lahko videli na televiziji. A ves dan mi je pomagal, da sem v zaključku lahko imel dobre noge. Zmanjkalo mi je nekaj metrov, da bi lahko sledil Valverdeju, Gerransu in ostalim, a bili so močnejši. To moram priznati. Ničesar nisem mogel storiti, « je priznal Gasparotto, ki je na tej dirki zmago slavil leta 2012.


»Gasparotto je bil dober in želel se je preizkusiti v sprintu. Vsi smo delali za ta cilj. Občutki so dobri, a še nisem na višku forme, kar je normalno, saj sem se po pripravah šele vrnil na dirke. V zaključku sem bil zraven, a noge še niso prave, da bi lahko poskusil narediti razliko. Imam še teden dni časa do Liege-Bastogne-Liege. Dirke, ki mi je vsekakor bolj pisana na kožo, « pa je dejal Vincenzo Nibali, za katerim je nekoliko slabši začetek sezone.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ