Kmalu na Zwiftu tudi proga svetovnega prvenstva v Glasgowu

Kmalu na Zwiftu tudi proga svetovnega prvenstva v Glasgowu
03.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Zwift na začetku letošnjega leta predstavlja precej novosti, glavna pa je nova mapa, ki predstavlja krog v Glasgowu. Tako bomo lahko spoznali traso cestnega SP, v Glasgowu pa bo potekalo tudi virtualno SP.

Prvič bosta v istem letu na »istih« cestah potekala virtualno svetovno prvenstvo in kasneje še svetovno prvenstvo za kolesarje na cesti. Prav s tem namenom Zwift oblikuje nove proge, ki so oblikovane po resničnih cestah v Glasgowu, skupno pa bodo predstavili pet različnih prog po tem škotskem mestu. 

Virtualni Glasgow bo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu gostil 18. februarja, že od konca januarja dalje pa bodo v seriji posebnih dogodkov udeleženci lahko začeli spoznavati posebnosti trase, na kateri se bodo merili za virtualne mavrične majice. Letos bo prvenstvo za Slovence še posebej zanimivo, saj bo dirkala tudi Laura Šimenc kot prva Slovenka v zgodovini. 

Proge v Glasgowu so prve, ki so posebno zasnovane za format treh dirk svetovnega prvenstva. Kolesarji in kolesarke se bodo najprej pomerili v razgibani dirki (14,2 km, 106 vm), kjer ob od 100 kolesarjev napredovalo le najboljših 30. 

Nato bo na vrsto prišel vzpon (8,6 km, 161 vm), kjer bo v igri ostalo le še najboljših deset kolesarjev, za konce pa bo sledil še kriterij (12,3 km, 133 vm). Na kriteriju bo v prvih sedmih krogih vsak krog zadnji kolesar izpadel, nato pa se vodo zadnji trije v šprintu pomerili za zmago. 

Po končanem svetovnem prvenstvu, predvidoma na začetku marca, bodo proge v Glasgowu postale dostopne za vse uporabnike Zwifta, ki se bodo tako lahko spoznali tudi s preprekami, ki najboljše kolesarke in kolesarje sveta avgusta čakajo na poti do mavričnih majic v škotskem mestu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ