Ko dve drugi mesti nista dovolj za zeleno majico

Ko dve drugi mesti nista dovolj za zeleno majico
15.06.2018 AVTOR: DZ

Na koncu 2. etape dirke po Sloveniji smo dolgo ugibali, kdo je prevzel vodstvo. Kaj pravita Italijana, ki sta oba čakala na razglasitev, a se jima ni izšlo?

Po koncu druge etape dirke po Sloveniji je prišlo do rahle zmešnjave. Dolgo smo morali čakati na razglasitev, kdo je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. V zeleni majici je etapo odpeljal Simone Consonni, vendar pa so v glavnini očitno povsem pozabili na Benjamina Hilla, ki je bežal že v prvi etapi in potem še v drugi. Obenem je pridno nabiral odbitne sekunde na letečih ciljih in na koncu jih je dobil dovolj, da je lahko prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Seveda pod pogojem, da prej omenjeni Consonni ne zmaga ali zasede drugega mesta, pa tudi, da Matteo Pelucchi – v prvi etapi drugi – druge etape ne dobi.

Na koncu je etapo dobil Dylan Groenewegen. Drugi je bil Matteo Pelucchi, tretji pa Caleb Ewan, ki je prehitel ravno prej omenjenega Consonnija. Začelo se je mučno čakanje, medtem ko je Hill že prejemal čestitke svojih klubskih kolegov, trenerja in glavnega menedžerja ekipe Ljubljana Gusto Xaurum. Consonni je takoj po cilju celo menil, da je bil tretji. Vodstvo pa bi ohranil, če bi zasedel vsaj drugo mesto. “Že večraj smo dosegli za nas izjemen rezultat in danes smo upali, da bodo tudi druge ekipe prevzele pobudo. Vendar pa je niso, saj smo sami narekovali ritem praktično do 20 kilometrov do cilja. Kot ekipa smo vse skupaj dobro odpeljali, tako da je za nami dober dan,” se je hitro sprijaznil Consonni, ki je pred tretjo etapo na tretjem mestu, za Hillom zaostaja za pet sekund.

Na drugem pa je Matteo Pelucchi. Dvakrat je bil drugi, dvakrat je prejel po šest odbitnih sekund, a na koncu so mu do zelene majice zmanjkale tri sekunde. “Pod oder so me poslali, da prevzamem majico najboljšega po točkah. Potem sem spoznal, da bi lahko celo prevzel majico najboljšega v skupnem seštevku, vendar se ni izšlo. Vendar pa nisem razočaran. Jutri bi jo tako ali drugače izgubil, tako da se prav veliko ne spremeni,” je dejal Pelucchi. Italijan v dresu Bore Hansgrohe bi bil bolj zadovoljen, če bi mu uspelo dobiti etapo, vendar se mu ne v prvi ne v drugi etapi ni izšlo: “Recimo, da sem bolj zadovoljen s tem drugim mestom kot s prvo etapo, ki bi jo najbrž dobil, če me ne bi v zaključku zaprli. Tokrat pa je bil Dylan premočan in lahko sem zadovoljen, da sem na ravni najhitrejših sprinterjev. Je že dobro tako.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ