Ko je obveznosti preprosto preveč, da bi treniral

Ko je obveznosti preprosto preveč, da bi treniral
23.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jonas Vingegaard. Ga pogrešate? Iz ekipe so sporočili, da bo letos sicer še dirkal, a da so obveznosti po izjemni zmagi na dirki po Franciji številne in so terjale svoj davek.

Z izjemo nekaterih promocijskih kriterijev - govorimo o dobro plačanih mestnih dirkah, na katerih so vnaprej določene tudi uvrstitve kolesarjev, ki tam nastopajo - Jonas Vingegaard po zmagi na dirki po Franciji ni več nastopal.

Sicer podobno velja tudi za Tadeja Pogačarja, ki je nastopil samo na dirki v San Sebastianu, a se bo v drugem delu sezone spet posvetil bolj enodnevnim dirkah, kar je bilo po zahtevnem celotnem prvem delu sezone tudi pričakovati. Vingegaard pa je že kmalu po zmagi doživel neverjeten sprejem na Danskem. In po tem uspehu so se številne obveznosti kar vrstile in se še vedno.

Posledično je imel zelo malo časa za počitek ali trening. Izpustil je celo zanj domačo dirko po Danski, na kateri so blesteli kolesarji Jumba Visme. Odpovedal pa se je tudi nastopu na svetovnem prvenstvu, ki bo letos v Avstraliji. "Po Touru je imel težko obdobje. Moramo razumeti, da je bilo težko dobiti Tour in ta zmaga za sabo potegne veliko stvari," je za danski časopi Ekstra Bladet dejal športni direktor pri Jumbo Vismi Frans Maasen.

"Mislim, da ne preživlja tako težkega obdobja, a dejstvo je, da je za Tour veliko žrtvoval. Še več moči pa so mu pobrale vse obveznosti po Touru. Več mesecev je delal z mislijo na Tour in potem ga je še dobil. Čutil je velik pritisk in potem so ga čakale številne obveznosti. Navijači, naši sponzorji, danska javnost, mediji. Zdaj pa potrebuje še krajši počitek," je pojasnil Grischa Niermann:

"Mislim, da je nekaj normalnega, da po takem uspehu potrebuješ nekaj psihičnega in fizičnega počitka. Pomagamo mu, saj bi še zdaj izpolnjeval želje in se vozil po Evropi, če ne bi začeli zavračati nekaterih prošenj s strani sponozrjev in medijev. Tega je veliko, vsega pa ne more opraviti." Niermann je še dodal, da je trenutno za Vingegaarda najboljše, če ostane z bližnjimi, si tako spočije in se pripravi na morebitno vrnitev. Morda se bo poskušal pripraviti za dirko po Lombardiji: "Doma že trenira in priprave bo posvetil dirkam ob koncu sezone. Ni še konec zanj. Dirkal bo še pred naslednjim Tourom. Že letos bo spet na startu."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ