Ko kolesarja premagata zvezdniške nogometaše

Ko kolesarja premagata zvezdniške nogometaše
11.12.2014 AVTOR: D. Z.
V teh dneh se veliko govori o športnikih leta. Tudi v Sloveniji. Pri nas kolesarji niso stopili v ospredje, ni pa povsod tako.

Rui Costa še tretjič zapored na Portugalskem, Nairo Quintana drugič zapored v Kolumbiji. To sta najboljša športnika v njunih državah v sezoni 2014. Nič posebnega? Morda ne. Kaj pa če upoštevamo dejstvo, da sta imela v boju za ti laskavi nagradi neverjetno konkurenco? Rui Costa je bil za najboljšega razglašen že leta 2012.

Lani je do te nagrade prišel, potem ko je dobil dirko po Švici, dve etapi na dirki po Franciji in je na koncu osvojil še naslov svetovnega prvaka. Letos je še tretjič zapored dobil dirko po Švici, medtem ko je na Touru zbolel. Vseeno pa je spet postal najboljši športnik na Portugalskem. In spet je premagal sicer v svetu športa verjetno precej bolj poznanega, pa tudi bogatejšega Cristiana Ronalda, sicer člana Reala iz Madrida. Zanimivo. Ronaldo je bil že večkrat blizu, a naziva najboljšega portugalskega športnika še ni prejel.

Potem je tu prej omenjeni Nairo Quintana. Lani je bil najboljši športnik njegove države, potem ko je blestel na dirki po Franciji, ki jo je končal na drugem mestu. Dobil je etapo in bil najboljši med mladimi kolesarji in najboljši na gorskih ciljih. Letos je kot prvi Kolumbijec dobil dirko po Italiji. Dovolj, da je v napetem dvoboju za naziv najboljšega premagal nogometnega zvezdnika Jamesa Rodrigueza. »Vesel in ponosen sem, da mi je spet uspelo prejeti to nagrado. To mi daje novo motivacijo, da bom stvari počel še bolje. Upam, da bom spet lahko ponovil letošnji uspeh. Naslednjič v rumeni majici, « je dejal Quintana in tako potrdil, da bo v sezoni 2015 vse stavil na Tour de France.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ