Ko rumena majica pomaga ...

Ko rumena majica pomaga ...
18.06.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji je bilo vsekakor zanimivo videti, kako je Jens Keukeleire žrtvoval rumeno majico zato, da je lahko do 2. mesta pomagal Jacku Haigu.

"Pomagal Haigu "
Jens Keukeleire je v drugi etapi sicer nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku na dirki po Sloveniji, a že na startu mu je bilo jasno, da jo ne bo mogel obdržati. Etapa je bila za Belgijca preprosto preveč zahtevna, zato je imel član Orice GreenEdga drugačne naloge.

"Obdržati majico ni bil moj cilj. Ta etapa je bila zame pretežka. Zadovoljen sem z včerajšnjo zmago, danes pa sem vesel za Haiga, " je dejal Belgijec, Opravil pa je odlično delo. Jacku Haigu je pomagal do drugega mesta: "Cilj je bil, da delamo za Jacka. Upam, da mi je uspelo dobro opraviti delo. Z njim sem bil vse do petih kilometrov pred ciljem. Sicer pa sem bil tu že leta 2011, tako da sem vedel, kaj me čaka. "

"Taaramae nepremagljiv "
Jack Haig je vsekakor mnoge presenetil, saj je etapo končal na drugem mestu. Le sebe očitno ni presenetil: "Pred dirko sem res dobro treniral, pa še Criterium du Dauphine sem predtem odpeljal. Tam sem že bil dober. Rekel sem si, da bom pač videl. Danes mi je uspelo. " Šele v samem zaključku je izgubil možnosti za etapno zmago. Tam je bil Rein Taaramae preprosto premočan.

"Zadnji kilometer je zares izjemno strm. Res se je vlekel. Kar ni ga hotelo biti konec. Ampak, Taaramae je bil nepremagljiv, " je še priznal Haig. Zdaj je tudi drugi v skupnem seštevku, a za vodilni Estoncem ima pred kronometrom kar pol minute zaostanka. Zato bo očitno bolj branil drugo mesto, kot pa napadal zmago. "Jutri bo težek kronometer. Upam, da ga bom dobro odpeljal. Ampak, Taaramaeja bo zelo težko premagati. "

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ