Ko se proslavljanje povsem ponesreči (VIDEO)

Ko se proslavljanje povsem ponesreči (VIDEO)
27.11.2023 AVTOR: DZ

Kolesarska sezona na najvišji ravni je sicer končana, a na nižjih ravneh vseeno potekajo tekmovanja. Končala se je 10-etapna dirka po Gvatemali.

10 dni dirkanja na dirki po Gvatemali - dirka spada med dirke druge kategorije. Etape še zdaleč niso bile lahke in zato so bile na koncu razlike med najboljšimi kar velike. Do cilja je prišlo dobrih 70 kolesarjev.

Domačin Gerson Toc je po skoraj 35 urah dirkanja slavil končno zmago. Član moštva Decoba ASO Quetzaltenango je za 1:42 premagal Ekvadorca Byrona Guamo in za 2:17 Stalina Wladimirja Puentestarja. Ostali so zaostali za več kot sedem minut. Je pa v zadnji etapi prišlo do nepričakovanega dogodka. Sebastian Brenes je dobil 110 kilometrov dolgo etapo.

V ozadju pa je imela ekipa končnega zmagovalca dovolj časa za proslavljanje. Kolesarji so vozili drug ob drugem in tik pred ciljno črto padli. Do sprememb v skupnem seštevku seveda ni prišlo. Byron Guama je bil najboljši po točkah, Esdras Morales na gorskih ciljih, Luis Aguilar pa najboljši med mladimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ