Ko tudi novinarja mika rekord na eno uro

Ko tudi novinarja mika rekord na eno uro
11.11.2014 AVTOR: D. Z.
Postavitev rekorda na eno uro. Kdo bi si mislil, da bo to postala tako zaželena disciplina ... Zdaj morda že pretirana. Dokaz v nadaljevanju.
Dolgo časa je rekord držal Ondrej Sosenka, lani pa so se pojavile govorice, da naj bi se s to preizkušnjo, ki je bila dolgo nekako pozabljena, soočili tudi nekateri zvezdniki. V bližnji prihodnosti tako lahko pričakujemo podvige kolesarjev, kot so Fabian Cancellara, Bradley Wiggins, Tony Martin, Taylor Phinney, Thomas Dekker ...

A že letos je rekord Ondreja Sosenke najprej podrl upokojeni Jens Voigt. Njegova znamka ni zdržala dolgo, saj je nov mejnik - v eni uri je prekolesaril 51,852 km - postavil Avstrijec, sicer član IAM Cycling Matthias Brandle. Na nastope tistih najboljši še čakamo, pa čeprav se vse glasneje govori, da naj bi se v lov na novo znamko naslednje poletje podal svetovni prvak v vožnji na čas Bradley Wiggins.

Iz Belgije pa prihaja zanimiva novica. Sicer gre bolj za promocijo in ne za resen poskus, pa vendarle ... Kaj vse bi nekateri naredili za promocijo? Belgijski novinar televizije Sporza Ruben Van Gucht je sporočil, da se bo tudi preizkusil v vožnji na eno uro. Seveda je zanj rekord nedosegljiv. Da gre za posrečeno promocijo dokazuje dejstvo, da mu pri treningih pomagata Tomy Steels in Tom Boonen.

Ruben Van Gucht pa bo to preizkušnjo odpeljal 21. novembra na velodromu v Ghentu, ki nosi ime po legendarnemu Eddyju Merckxu. Želite še dodaten dokaz, da Ruben Van Gucht ni ravno vrhunsko pripravljen? Njegov načrt je, da bi v eni uri prevozil nekje med 38 in 40 km. Kdo ve, morda pa se bo podobnega podviga lotil tudi kdo izmed slovenskih novinarjev ... pa čeprav to v tujini zagotovo ne bi tako odmevalo. Bi koga predlagali?
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ