Ko vaša ključavnica lahko postane tudi odsevni jopič

Ko vaša ključavnica lahko postane tudi odsevni jopič
05.10.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Sliši se neverjetno, a vendarle: ključavnico z LED lučmi lahko uporabimo tudi kot varnostni odsevnik.
Avstralska oblikovalca Tosika Malluma in Carson Tully sta razvila unikatno kombinacijo: klasično veliko ključavnico sta preoblikovala v trak z LED lučmi, ki ponoči skrbi še za varnost kolesarja.

V mestih so kolesa pred sodobnimi tatovi varna le še z ogromnimi jeklenimi ključavnicami, kakršna je tudi ključavnica Vivid Lock. Uporabna pa je tudi med vožnjo, saj je na njej nameščenih 60 LED luči. Te spredaj svetijo z belo, zadaj pa z rdečo svetlobo, omogočajo pa več različnih načinov uporabe.

Poganjata jih dve AA bateriji, ki zadostujeta za kar 70 ur delovanja. Ključavnica Vivid Lock je narejena iz vodoodpornega materiala, za varnost pa skrbita dve šest milimetrov debeli jeklenici, ki odženeta tudi najbolj vztrajne tatove. Zaklenemo in odklenemo jo s pomočjo štirimestne kode.

Kampanja na Kickstarterju je bila uspešna, zato se bo januarja začela proizvodnja Vivid Locka. Med kampanjo ste si svojo ključavnico lahko zagotovili za 72 dolarjev, v redni prodaji pa bo ta cena verjetno še nekoliko višja. 

 
Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ